Selecteer een pagina

De Twaalf Provinciën Trails is een initiatief dat je in alle provincies van Nederland de mooiste trails laat ontdekken, ontworpen door local guides. Loop de route in elke provincie, haal na je run een stempel bij de sfeervolle lokale horecagelegenheid en verzamel alle bijzondere stempels in het met stijl vormgegeven Trail Paspoort…

Via de Twaalf Provinciën Trails maak je kennis met de mooiste paadjes door heel Nederland. Alle routes zijn met zorg ontwikkeld en getest door local guides, waarbij leuke single tracks, toeristische trekpleisters en, waar mogelijk, uitdagende hoogteverschillen met elkaar worden verbonden. Daarnaast maken we de combinatie met gezellige horeca om je prestatie na afloop (solo of met elkaar) op een passende manier te belonen en lekker na te genieten.

In elke provincie kun je kiezen uit routes van 15km, 25km of 35km. De eerste vijf provinciën (Zuid Holland, Gelderland, Friesland, Nood-Holland en Drenthe) kun je nu al gaan verkennen! Later dit jaar komen daar de provincies Overijssel en Utrecht bij. Wil je zelf routes aandragen voor jouw provincie (Groningen, Flevoland, Zeeland of Noord Brabant), laat dan van je horen via twaalfprovincien@mudsweattrails.nl. De bedoeling is wel dat je dan alle drie de afstanden voor je rekening neemt: 15, 25 en 35 km. Uiteraard helpen we je hier zoveel mogelijk bij.

Bestel je eerste route via deze link. De kosten hiervoor zijn 17,50 euro per route. Dit is inclusief de routefolder met highlights onderweg en de voucher voor koffie / thee of cappuccino en iets lekkers te eten bij de horecalocatie aan de start-finish. Daarnaast ontvang je per post bij je eerste bestelling ook je (gratis) waterbestendige Trail Paspoort, die je in je rugzak of trailvest meeneemt naar de start van de Provincie Trail. Na afloop krijg je daar het provinciestempel. Leuk detail is dat elke stempel een voetafdruk is van het dier dat symbool staat voor de Provincie waar je hebt gelopen. Met een beetje geluk heb je dit dier ook gespot tijdens je run! Heb je je paspoort vol met alle twaalf de stempels, dan sturen we je de schitterend ontworpen houten medaille, die hoort bij de Twaalf Provinciën Trails.

Twaalf bijzondere routes, twaalf dagen erop uit op de paadjes door heel Nederland, gezellige horecagelegenheden, bijzondere stempels verzamelen in je eigen Trail Paspoort.. genoeg redenen om ook in het najaar de paadjes op te blijven zoeken, te voet Nederland verder ontdekken en voor die unieke medaille te gaan. Wanneer ga jij op pad voor de eerste route?

Naast de georganiseerde evenementen wil MudSweatTrails met dit initiatief stimuleren om in klein gezelschap of solo van de natuur te genieten en ook de minder bekende gebieden in Nederland op te zoeken. Daarnaast is het plan om een bijdrage te leveren aan World Cleanup Day in alle gebieden waar de Provincie Trails zijn ontworpen.


  • Bestel via deze link je route voor de Provincie Zuid-Holland, Friesland, Noord-Holland of Gelderland. Bij aanmelding kun je aangeven of je met 1 of 2 personen op pad gaat.
  • Mocht je het leuk vinden zelf de routes te verkopen via een eigen website of locatie, graag! Neem contact met ons op via twaalfprovincien@mudsweattrails.nl
  • Als je een vraag hebt, kijk dan eerst even bij de FAQ
Splash this around