Selecteer een pagina

Races

BROOKS Duinentrail Schoorl 2024

 Op 27 oktober 2024 organiseren we de 12 editie van de BROOKS Duinentrail in Schoorl.

Deze trails gaan door het schitterende en uitdagende duinengebied bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland. De langste afstand heeft ruim 750 hoogtemeters. Dit in combinatie met de weersomstandigheden in die periode in de duinen en aan zee maken deze tocht een ware uitdaging!

! Nieuw in 2024 is de start en finish vanuit strandtent Laguna Beach in Camperduin !

INSCHRIJVEN BROOKS DUINENTRAIL 2024 (NL)

ENTRY BROOKS DUINENTRAIL 2024 (ENG)

voor de Trail

Locatie en bereikbaarheid

Alle start en finishlocaties van de 2024 editie zijn direct aan strandtent Laguna Beach in Camperduin gelegen. 

Kosten, inschrijving en betaling

—————————————————————–

De BROOKS DuinenTrail 2024 kent de volgende afstanden:

 • Start to Trail: 12km (350HM)
 • Mini Trail: 19km (450HM)
 • Trail: 38km (750HM)
  • 95% van het parkoers is off-road
  • Veel afwisseling van prachtige (duin)landschappen, indrukwekkende natuur
  • Veel single-tracks
  • De zanderige paden, weersomstandigheden en hoogtemeters maken dit parcours zwaar.

We bieden je een mooie trailervaring over een uitgezet parcours inclusief het NS-MST Trailrouteboekje, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish een flesje alcoholvrij bier. De snelle lopers maken kans op één van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren.

Met je deelname draag je bij aan het beheer van het Staatsbosbeheer duingebied.

De inschrijfkosten zijn: 23 euro / 12km, 27 euro / 19km en 36 euro / 38km.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Alle wijzigingsverzoeken t/m 1 oktober 2024 worden kosteloos verwerkt. 

Last minute afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar de kortere afstand tegen 3 euro wijzigingskosten (contant te voldoen) bij de issuedesk op zaterdag en zondag.

Last minute naam wijzigen? 

Dit kan op zaterdag en zondag bij de issuedesk nog worden doorgevoerd bij de issuedesk tegen 3 euro wijzigingskosten (contant te voldoen).

Testrun Duinentrail - 26 sept

Datum: 26 september 2024
Locatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen
Tijd: 18:00 (vertrek 18:30)

Verken het parcours, probeer een nieuw paar trailschoenen en bereid je optimaal voor op de BROOKS Duinentrail.  Aanmelden kan via het onderstaand formulier, deelname aan het event is gratis!

De testrun zal plaatsvinden in het gebied waar de Duinentrail ook plaatsvindt. De parcoursverkenning zal onder leiding van onze gidsen zijn die het gebied op hun duimpje kennen, dit is dus de ideale gelegenheid om alvast bekend te worden met het terrein.

De Brooks Caldera 7 kan tijdens deze run worden getest. De Caldera 7 is speciaal ontworpen voor het lopen van lange afstanden. Bij het lopen van langere afstanden wil je trailschoenen die continu gerichte demping geven. Het avontuur wacht op je met deze trailschoen, klaar om je te begeleiden op ruige ondergronden! 

Meld je via de website van All4Running aan voor deze testrun. 

Ophalen startnummers

Dinsdag 22 tm vrijdag 25 okt All4running

In de week voorafgaand aan de Duinentrail kun je de startnummers al ophalen bij onze partnerwinkel All4Running in Alkmaar. Adres: Langestraat 83, 1811 JD Alkmaar. Al die dagen geopend van 9.30 tot 18.00 uur. En op donderdag tot 21.00 uur. 

Zaterdagmiddag 26 okt bij Laguna Beach

Voor alle afstanden geldt dat je je startnummer ook op zaterdag van 16.00 tot 17.30 uur bij Laguna Beach in Camperduin kunt ophalen. 

Zondagochtend 27 okt bij Laguna Beach

Zondagochtend is je startnummer af te halen vanaf 08.30 uur bij de start-finishlocatie Laguna Beach in Camperduin. 

 

Kortingsactie BROOKS

In de winkel van All4running krijg je 20% korting op de Brooks producten, met uitzondering van de reeds afgeprijsde artikelen.

Kijk alvast voor de collectie van BROOKS Trailrunning op de website van All4running.

Parkeren

Er is voldoende parkeerplaats in Camperduin. 

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

REGLEMENT

Parcours
Het parcours is aangegeven met linten, pijlen, splitsingsborden en krijtmarkeringen “DTS” op de weg. • Deelnemers die het parcours verlaten of afsnijden dienen terug te gaan naar het punt waar het oorspronkelijke parcours werd verlaten en de route vanaf daar te vervolgen. Of ontvangen een tijdstraf gerelateerd aan de afgesneden afstand. Het doelbewust afsnijden van het parcours zal leiden tot diskwalificatie.

Houd er rekening mee dat de trail over openbare paden gaat en dat je andere ‘gebruikers’ van paden tegen kunt komen. Ga daar netjes mee om en veroorzaak geen discussies / ergernissen.

Bij goed weer kan het druk zijn in het natuurgebied. Heb hier begrip voor en realiseer dat die mensen waarschijnlijk van hetzelfde genieten als jijzelf.

Bepaling van einduitslag
Voor het bepalen van de top tien kan er door de wedstrijdjury gevraagd worden om:

 • Een bewijs van de afgelegde route te overleggen (afstand én route)
 • Overleggen van een GPS-registratie van de wedstrijd
 • Aannemelijk te maken dat men in staat is tot het lopen van een dergelijke prestatie
 • De wedstrijdjury behoudt zich het recht voor om deelnemers uit de uitslag te schrappen als er aanleiding is te twijfelen aan de juiste deelname/classificatie.

Afval
Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee het bos uit. Het opzettelijk wegwerpen van afval in de natuur heeft diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingsposten kun je je afval kwijt in een vuilniszak. Laat niets anders achter dan je voetsporen!

Verkeer
Op noodzakelijke plekken staan verkeersregelaars, desondanks dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Ook verkeersregelaars kunnen fouten maken, probeer deze op te vangen door zelf oplettend te zijn.

Zelfvoorzienendheid / verzorging
Dit betekent dat je naast de beschikbare verzorgingsposten je eigen drinken en eten dient mee te nemen. Op de 35 km route worden 2 verzorgingsposten ingericht.

We adviseren alle deelnemers om een drankgordel of een drinkzak mee te nemen voor deze tocht, zeker bij warm weer!

Bij de verzorgingspost staat sportdrank en water in bakken en jerrycans klaar. Je dient zelf te zorgen voor een beker / drinkzak of flesje. LET OP: op de verzorgingsposten staan dus geen plastic bekertjes!

tijdens de Trail

Routes en hoogteprofiel

Alle tracks zijn gemarkeerd.

De routes worden een week op voorhand toegestuurd aan de deelnemers. We adviseren ook de route op je GPS-horloge en of telefoon te zetten als back-up. 

Starttijden en tijdslimieten
 • Start to Trail 12 km: 11.00 uur
 • Mini-Trail 19km: 10.15 uur (tweede startblok 10.30 uur)
 • Trail 38 km: 9.30 uur

We vragen 19km lopers die mee willen doen voor het podium in het voorste startvak van de betreffende afstand te starten en dit op voorhand ook bij het tijdsregistratiepunt te melden.

Alle lopers dienen voor 16.00 uur te finishen.

Verzorging onderweg
 • Op de 12 km afstand is er geen verzorgingspost onderweg. 
 • Op de mini-trail (19 km) is er één verzorgingspost onderweg. 
 • Op de TRAIL (38 km afstand) zijn er twee verzorgingsposten opgesteld. 

Op de posten zijn water, sportdrank, zoet- en zoutwaren aanwezig.

!! Vanaf 2014 zijn de races van MudSweatTrails bekervrij ! Neem dus zelf een herbruikbare beker (of softflask of drinkzak) mee. Ook dienen alle lopers het afval zelf mee te nemen!

EHBO

Het Rode Kruis en de Reddingsbrigade Schoorl zijn tijdens de Duinentrail beschikbaar voor de eerste opvang. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer aan de binnenkant van je startnummer.

In geval van nood: bel altijd 112 en deel je locatie zo exact mogelijk. Aan de binnenkant van het startnummer zijn ook de gegevens van de deelnemer opgenomen. 

Uitslagen en prijzen

Op alle afstanden worden prijzen uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3. De prijsuitreiking wordt gedaan als de eerste tien lopers M/V van de afstand binnen zijn. Deze vindt plaats in Laguna Beach. 

Per afstand zijn er mogelijk verschillende starts. We vragen de deelnemers die mee willen doen voor het podium in het voorste startvak van de betreffende afstand te starten.

Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

We zijn blij dat Staatsbosbeheer ons weer over de paden laat gaan. Met je deelname draag je ook bij aan het onderhoud en beheer van de Schoorlse Duinen. Volgend jaar willen we graag weer een mooie trail door de duinen kunnen organiseren. Neem alles aan afval weer zelf mee uit het bos. 

Vriendelijk doch dringend verzoek is geen flyers onder de ruitenwissers van de geparkeerde auto’s te stoppen. Dit levert standaard afval en klachten op en de kosten zullen op de verspreider van de flyers worden
verhaald.

na de Trail

Uitslagen en correcties

Klik door naar de resultaten van de BROOKS Duinentrail 2023

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2022.

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2021.

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2019

Klik door voor het klassement van de DUTCH TRAIL CUP. 

Klik door voor resultaten van de Duinentrail 2018.

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Klik door naar de foto´s van de 2023 editie (Seth Profet)

Klik door naar de foto´s van de 2022 editie (Seth Profet)

Klik door naar de foto´s van de 2021 editie

Klik door naar de foto’s van de 2019 editie

Klik door naar het foto’s van de 2018 editie

Klik door naar de foto’s van 2017 / 35 km Trail

Klik door naar de foto’s van 2017 / 17 km Mini-Trail

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden een week lang bewaart. Mail naar info@mudsweattrails.nl om af te stemmen waar je het verloren item weer op kunt halen. 

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de DuinenTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen eerdere edities
Van vorige edities van de Duinentrail is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

De Duinentrail Schoorl 2024 wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

Splash this around