Selecteer een pagina

Training

ON Running Duinentrail Schoorl 2021

Op 31 oktober 2021 organiseert MudSweatTrails de 9e editie van de Duinentrail in Schoorl. Dit jaar, in verband met Covid-19 regelgeving, zal de opzet wat anders zijn dan de afgelopen jaren. Goede nieuws is: we kunnen weer samen rennen over een schitterend parcours!

Deze trails gaan door het schitterende en uitdagende duinengebied bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland. De langste afstand heeft ruim 750 hoogtemeters. Dit in combinatie met de weersomstandigheden in die periode in de duinen en aan zee maken deze tocht een ware uitdaging!

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

Alle start en finishlocaties van de 2021 editie zijn direct aan Parkeerplaats Hargen aan Zee gelegen.

Mogelijk zal dit nog wijzigen en wordt de informatie hierover later bijgewerkt.

Wat is er dit jaar anders? Covid-19 beleid

In verband met de Covid-19 situatie wordt de 2021 anders worden georganieerd:

 • Je kunt alleen deelnemen als je 100% fit bent (geen verhoging / geen verkoudheid).
 • De start- en finishlocatie is aan de rand van een grote parkeerplaats. Deelnemers kunnen hierdoor makkelijk omgekleed aankomen en direct naar de start toe lopen.
 • We kennen geen gezamenlijke start, maar ruime startblokken per afstand <kijk voor starttijden per afstand onder andere kopje>.
 • Het startnummer wordt naar je huisadres opgestuurd.
 • Het parcours is uitgezet én je ontvangt op voorhand van ons de link naar de route met het gps bestand.
 • Onderweg staan er onbemande verzorgingsposten. We vragen je het afval zelf mee te nemen en je dient zelf een beker / softflask of waterzak mee te nemen om deze bij de post te vullen.
 • Je gelopen tijd wordt geregistreerd en deze is direct na je finish online zichtbaar.
 • Aan de finish neem je zelf je finishersitems mee vanuit de tent die hiervoor staat opgesteld (schoenentas en flesje herfstbok).
 • Omkleden en jezelf verfrissen doe je bij de eigen auto.
 • Toiletten staan voldoende opgesteld rond start- en finish. Inclusief de mogelijkheid de handen schoon te maken.
 • De EHBO en Reddingsbrigade zijn de hele dag inzetbaar en werken volgens de dan geldende protocollen.

Zoals je van ons gewend bent werken we alleen met voorinschrijving en kunnen naams- en afstandwijzigigen alleen tot 1 oktober 2021 worden doorgegeven.

Bij het afgelasten van de trail kun je je gratis inschrijven voor één van onze andere eendaagse trails in 2021 – 2022. Dit geldt alleen als de race door overheids-maatregelen m.b.t. corona wordt geannuleerd. Uiteraard niet wanneer je zelf annuleert of er andere factoren buiten onze invloedsfeer van toepassing zijn. 

Kosten, inschrijving en betaling

Inschrijven voor de 2021 is mogelijk via deze link.

De ON RUNNING DuinenTrail 2021 kent de volgende afstanden:

 • Start to Trail: 10km (350HM)
 • Mini Trail: 17km (450HM)
 • Trail: 35km (750HM)
  • 95% van het parkoers is off-road
  • Veel afwisseling van prachtige (duin)landschappen, indrukwekkende natuur
  • Veel single-tracks
  • De zanderige paden, weersomstandigheden en hoogtemeters maken dit parcours zwaar.

KOSTEN

 • 10 km Start to Trail / 18 euro
 • 17 km Mini Trail / 22 euro
 • 35 km Trail / 30 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring over een uitgezet parcours inclusief een MudSweatTrails schoenentas, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish een flesje hefstbok. Je startnummer inclusief chip krijg je met de post thuisgestuurd.

Met je deelname draag je bij aan het beheer van het Staatsbosbeheer duingebied.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, adres, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar de kortere afstand.

Geef je wijzigingen tot 1 oktober 2021 door via mutaties@mudsweattrails.nl Na die datum kunnen er geen wijzigingen meer worden doorgevoerd. Dit in verband met de verplichting om op voorhand in te schrijven. En het opsturen van het startnummer naar het thuisadres.

Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk. 

Ophalen startnummers

Alle startnummers worden naar het huisadres gestuurd van de deelnemers. Zorg dus dat je adres goed in het inschrijfsysteem komt te staan. Ben je in de tussentijd verhuisd, geef je nieuwe adres door via mutaties@mudsweattrails.nl

 

Parkeren

Er is voldoende parkeerplaats op de de Parkeerplaats Hargen aan Zee. Dit is betaald parkeren (kosten dagkaart €6). Als je gaat carpoolen, neem de geldende Covid-19 regels in acht.

 

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

REGLEMENT

Parcours
Het parcours is aangegeven met linten, pijlen, splitsingsborden en krijtmarkeringen “DTS” op de weg. • Deelnemers die het parcours verlaten of afsnijden dienen terug te gaan naar het punt waar het oorspronkelijke parcours werd verlaten en de route vanaf daar te vervolgen. Of ontvangen een tijdstraf gerelateerd aan de afgesneden afstand. Het doelbewust afsnijden van het parcours zal leiden tot diskwalificatie.

Houd er rekening mee dat de trail over openbare paden gaat en dat je andere ‘gebruikers’ van paden tegen kunt komen. Ga daar netjes mee om en veroorzaak geen discussies / ergernissen.

Bij goed weer kan het druk zijn in het natuurgebied. Heb hier begrip voor en realiseer dat die mensen waarschijnlijk van hetzelfde genieten als jijzelf.

Bepaling van einduitslag
Voor het bepalen van de top tien kan er door de wedstrijdjury gevraagd worden om:

 • Een bewijs van de afgelegde route te overleggen (afstand én route)
 • Overleggen van een GPS-registratie van de wedstrijd
 • Aannemelijk te maken dat men in staat is tot het lopen van een dergelijke prestatie
 • De wedstrijdjury behoudt zich het recht voor om deelnemers uit de uitslag te schrappen als er aanleiding is te twijfelen aan de juiste deelname/classificatie.

Afval
Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee het bos uit. Het opzettelijk wegwerpen van afval in de natuur heeft diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingsposten kun je je afval kwijt in een vuilniszak. Laat niets anders achter dan je voetsporen!

Verkeer
Op noodzakelijke plekken staan verkeersregelaars, desondanks dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Ook verkeersregelaars kunnen fouten maken, probeer deze op te vangen door zelf oplettend te zijn.

Zelfvoorzienendheid / verzorging
Dit betekent dat je naast de beschikbare verzorgingsposten je eigen drinken en eten dient mee te nemen. Op de 35 km route worden 2 verzorgingsposten ingericht.

We adviseren alle deelnemers om een drankgordel of een drinkzak mee te nemen voor deze tocht, zeker bij warm weer!

Bij de verzorgingspost staat sportdrank en water in bakken en jerrycans klaar. Je dient zelf te zorgen voor een beker / drinkzak of flesje. LET OP: op de verzorgingsposten staan dus geen plastic bekertjes!

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De routes worden in de week voorafgaand aan de race toegestuurd aan de deelnemers.

Starttijden en tijdslimieten
 • Start to Trail 10 km: tussen 11.30 en 13.00 uur starten.
 • Mini-Trail 17 km: tussen 10.00 en 11.30 uur starten.
 • Trail 35 km: tussen 9.30 en 11.00 uur starten.

Alle lopers dienen voor 17.30 uur te finishen.

Mogelijk zal dit nog wijzigen en wordt de informatie hierover later bijgewerkt. 

Verzorging onderweg

!! Vanaf 2014 zijn de races van MudSweatTrails bekervrij ! Neem dus zelf een herbruikbare beker (of softflask of drinkzak) mee. Ook dienen alle lopers het afval zelf mee te nemen!

In verband met de Covid-19 situatie werken we dit jaar met onbemande verzorgingsposten.

– Op de verzorgingsposten is water aanwezig. En voeding: zout en zoet.

– Elke finisher wordt verwelkomd met een Herfsbok bier in een flesje. Deze is om mee te nemen naar huis, kan niet ter plekke worden gebruikt.

Op de Start to Trail (10KM) afstand is er geen verzorging. Op de Mini Trail (17KM) is er één verzorgingspost. Op de 37KM Trail zijn er twee verzorgingsposten opgesteld.

Mogelijk zal dit nog wijzigen en wordt de informatie hierover later bijgewerkt. 

EHBO en verkeersbegeleiding

De EHBO en Reddingsbrigade is tijdens de Duinentrail beschikbaar voor de eerste opvang.

Uitslagen en prijzen

De sneltste 3 lopers per afstand (M en V) worden via internet bekend gemaakt.

In verband met de Covid-19 situatie zal er dit jaar geen prijsuitreiking worden georganiseerd.

Milieu
‘Leave nothing but foot prints’.

De Duinentrail wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten. Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen. Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2021 (direct na de finish beschikbaar).

In 2020 heeft er geen Duinentrail plaatsgevonden. 

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2019

Klik door voor het klassement van de DUTCH TRAIL CUP. 

Klik door voor resultaten van de Duinentrail 2018.

Foto en video
Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Klik door naar de foto’s van de 2019 editie

Klik door naar het foto’s van de 2018 editie

Klik door naar de foto’s van 2017 / 35 km Trail

Klik door naar de foto’s van 2017 / 17 km Mini-Trail

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden een week lang bewaart. Mail naar info@mudsweattrails.nl om af te stemmen waar je het verloren item weer op kunt halen. 

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de DuinenTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen eerdere edities
Van vorige edities van de Duinentrail is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

De ON RUNNING Duinentrail Schoorl wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

Splash this around