Selecteer een pagina

Races

ON Running Duinentrail Schoorl 2022

Op 30 oktober 2022 organiseert MudSweatTrails de 10e editie van de Duinentrail in Schoorl. 

Deze trails gaan door het schitterende en uitdagende duinengebied bij Schoorl, Bergen, Hargen en Camperduin. De duintoppen zijn hier het hoogste van Nederland. De langste afstand heeft ruim 750 hoogtemeters. Dit in combinatie met de weersomstandigheden in die periode in de duinen en aan zee maken deze tocht een ware uitdaging!

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

Alle start en finishlocaties van de 2022 editie zijn direct aan Parkeerplaats Hargen aan Zee gelegen. 

Wat is er dit jaar anders? Covid-19 beleid

In verband met de Covid-19 situatie wordt de 2022 op onderstaande manier georganieerd:

 • Je kunt alleen deelnemen als je 100% fit bent (geen verhoging / geen verkoudheid). 
 • De start- en finishlocatie is aan de rand van een grote parkeerplaats. Deelnemers kunnen hierdoor makkelijk omgekleed aankomen en bij de eigen auto schuilen in geval van slecht weer.
 • We kennen geen gezamenlijke start, maar verschillende startblokken per afstand.
 • Het parcours is uitgezet én je ontvangt op voorhand van ons de link naar de route met het gps bestand.
 • Op het parcours staan verzorgingsposten opgesteld (1 voor de 17km deelnemers en 2 voor de 35km deelnemers).
 • Aan de finish neem je zelf je flesje MudSweatTrails herfstbok mee vanuit de tent die hiervoor staat opgesteld.
 • Omkleden en jezelf verfrissen doe je bij de eigen auto.
 • Toiletten staan voldoende opgesteld rond start- en finish.
 • De EHBO en Reddingsbrigade zijn de hele dag inzetbaar en werken volgens de dan geldende protocollen.

Bij het afgelasten van de trail kun je je gratis inschrijven voor één van onze andere eendaagse trails in 2022 of 2023. Dit geldt alleen als de race door overheids-maatregelen m.b.t. Covid-19 wordt geannuleerd. Uiteraard niet wanneer je zelf annuleert of er andere factoren buiten onze invloedsfeer van toepassing zijn. 

Kosten, inschrijving en betaling

De ON RUNNING DuinenTrail 2022 kent de volgende afstanden:

 • Start to Trail: 10km (350HM)
 • Mini Trail: 17km (450HM)
 • Trail: 35km (750HM)
  • 95% van het parkoers is off-road
  • Veel afwisseling van prachtige (duin)landschappen, indrukwekkende natuur
  • Veel single-tracks
  • De zanderige paden, weersomstandigheden en hoogtemeters maken dit parcours zwaar.

We bieden je een mooie trailervaring over een uitgezet parcours inclusief een MudSweatTrails schoenentas, tijdsregistratie, verzorging onderweg en bij de finish een flesje MudSweatTrails hefstbok. De snelle lopers maken kans op één van de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door sponsor ON Running.

Met je deelname draag je bij aan het beheer van het Staatsbosbeheer duingebied.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Ben je verhinderd?
Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, adres, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen?
Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar de kortere afstand.

——————————————-

Geef je naams- of afstandswijziging tot en met 10 oktober 2022 kosteloos door via mutaties@mudsweattrails.nl Bij het ophalen van het startnummer kunnen geen wijzigingen meer worden doorgevoerd.

Ophalen startnummers

In eerdere communicatie hebben we aangegeven dat het startnummer naar huis wordt opgestuurd. Dit is niet het geval. Voor alle afstanden geldt dat je je startnummer al op zaterdag van 15.30 tot 17.30 uur aan het uitgifteloket op de P bij Hargen aan Zee kunt ophalen. Zondag kun je ook je startnummer ophalen, ditmaal vanaf 8.30 uur bij het uitgifteloket op de P bij Hargen aan Zee. Deelnemers hebben een link naar hun startnummer ontvangen.

Parkeren

Er is voldoende parkeerplaats op de de Parkeerplaats Hargen aan Zee. Dit is betaald parkeren (kosten dagkaart €6 per auto).

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

REGLEMENT

Parcours
Het parcours is aangegeven met linten, pijlen, splitsingsborden en krijtmarkeringen “DTS” op de weg. • Deelnemers die het parcours verlaten of afsnijden dienen terug te gaan naar het punt waar het oorspronkelijke parcours werd verlaten en de route vanaf daar te vervolgen. Of ontvangen een tijdstraf gerelateerd aan de afgesneden afstand. Het doelbewust afsnijden van het parcours zal leiden tot diskwalificatie.

Houd er rekening mee dat de trail over openbare paden gaat en dat je andere ‘gebruikers’ van paden tegen kunt komen. Ga daar netjes mee om en veroorzaak geen discussies / ergernissen.

Bij goed weer kan het druk zijn in het natuurgebied. Heb hier begrip voor en realiseer dat die mensen waarschijnlijk van hetzelfde genieten als jijzelf.

Bepaling van einduitslag
Voor het bepalen van de top tien kan er door de wedstrijdjury gevraagd worden om:

 • Een bewijs van de afgelegde route te overleggen (afstand én route)
 • Overleggen van een GPS-registratie van de wedstrijd
 • Aannemelijk te maken dat men in staat is tot het lopen van een dergelijke prestatie
 • De wedstrijdjury behoudt zich het recht voor om deelnemers uit de uitslag te schrappen als er aanleiding is te twijfelen aan de juiste deelname/classificatie.

Afval
Elke loper neemt zijn eigen afval weer mee het bos uit. Het opzettelijk wegwerpen van afval in de natuur heeft diskwalificatie tot gevolg. Bij de verzorgingsposten kun je je afval kwijt in een vuilniszak. Laat niets anders achter dan je voetsporen!

Verkeer
Op noodzakelijke plekken staan verkeersregelaars, desondanks dienen de deelnemers de verkeersregels in acht te nemen. Ook verkeersregelaars kunnen fouten maken, probeer deze op te vangen door zelf oplettend te zijn.

Zelfvoorzienendheid / verzorging
Dit betekent dat je naast de beschikbare verzorgingsposten je eigen drinken en eten dient mee te nemen. Op de 35 km route worden 2 verzorgingsposten ingericht.

We adviseren alle deelnemers om een drankgordel of een drinkzak mee te nemen voor deze tocht, zeker bij warm weer!

Bij de verzorgingspost staat sportdrank en water in bakken en jerrycans klaar. Je dient zelf te zorgen voor een beker / drinkzak of flesje. LET OP: op de verzorgingsposten staan dus geen plastic bekertjes!

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De routes worden op voorhand toegestuurd aan de deelnemers. De tracks zijn gemarkeerd. We adviseren ook de route op je GPS-horloge te zetten.

Starttijden en tijdslimieten

• Start to Trail 10 km: 11.00 uur.
• Mini-Trail 17 km: 10.15 uur.
• Trail 35 km: 9.30 uur.

Alle lopers dienen voor 16.00 uur te finishen.

Per afstand zijn er dus verschillende starts. We vragen de deelnemers die mee willen doen voor het podium in het voorste startvak van de betreffende afstand te starten.

Verzorging onderweg

!! Vanaf 2014 zijn de races van MudSweatTrails bekervrij ! Neem dus zelf een herbruikbare beker (of softflask of drinkzak) mee. Ook dienen alle lopers het afval zelf mee te nemen!

 • Op de 10 km afstand is er geen verzorgingspost onderweg. 
 • Op de mini-trail (17 km) is er één verzorgingspost onderweg (na 12,5 km afstand). 
 • Op de TRAIL (35 km afstand) zijn er twee verzorgingsposten opgesteld (op 12,5 km en 24 km). 

Op de posten zijn water, sportdrank, zoet- en zoutwaren aanwezig.

EHBO

Het Rode Kruis en de Reddingsbrigade Schoorl zijn tijdens de Duinentrail beschikbaar voor de eerste opvang.

Uitslagen en prijzen

Op alle afstanden worden mooie ON Running prijzen uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3. De prijsuitreiking wordt gedaan als de eerste tien lopers M/V van de afstand binnen zijn. Deze vindt plaats bij de ON Running stand.

Per afstand zijn er verschillende starts. We vragen de deelnemers die mee willen doen voor het podium in het voorste startvak van de betreffende afstand te starten.

Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

We zijn blij dat Staatsbosbeheer ons weer over de paden laat gaan. Met je deelname draag je ook bij aan het onderhoud en beheer van de Schoorlse Duinen. Volgend jaar willen we graag weer een mooie trail door de duinen kunnen organiseren. Neem alles aan afval weer zelf mee uit het bos. 

Vriendelijk doch dringend verzoek is geen flyers onder de ruitenwissers van de geparkeerde auto’s te stoppen. Dit levert standaard afval en klachten op en de kosten zullen op de verspreider van de flyers worden
verhaald.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2021 (direct na de finish beschikbaar).

Klik door voor de resultaten van de Duinentrail 2019

Klik door voor het klassement van de DUTCH TRAIL CUP. 

Klik door voor resultaten van de Duinentrail 2018.

Foto en video

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciële toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Klik door naar de foto´s van de 2021 editie 

Klik door naar de foto’s van de 2019 editie

Klik door naar het foto’s van de 2018 editie

Klik door naar de foto’s van 2017 / 35 km Trail

Klik door naar de foto’s van 2017 / 17 km Mini-Trail

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden een week lang bewaart. Mail naar info@mudsweattrails.nl om af te stemmen waar je het verloren item weer op kunt halen. 

Feedback
Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de DuinenTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

Raceverslagen eerdere edities
Van vorige edities van de Duinentrail is op deze site nog de nodige informatie te vinden. Naast de verslagen van de organisatie zelf vind je er ook links naar de verslagen van deelnemers.

De ON RUNNING Duinentrail Schoorl 2022 wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

Splash this around