Selecteer een pagina

Races

Montferland Toppen Trail 2021

De streek Montferland is voor veel lopers nog een onbekend stukje Nederland. Bijna op de Duitse grens gelegen en een afwisselend landschap van toppen en paadjes die we zo veel mogelijk in de routes hebben verwerkt. We nemen jullie tijdens de vijfde editie van de Montferland Toppen Trail graag mee naar dit stuk Oost-Gelderland mee voor een 15 km en 35 km afstand. En een Night Trail van 15 km op vrijdagavond. Doe mee aan het combi klassement van de Night Trail en 35km en blijf gezellig overnachten op het Outdoor terrein. De start en finish van alle afstanden is op het sfeervolle terrein van Outdoor Centrum Markant in Braamt.

De data waar we de Montferland Toppen Trail organiseren zijn 8 en 9 oktober 2021.

voor de wedstrijd

Locatie en bereikbaarheid

De start en finish locatie van de Montferland Toppen Trail is bij Outdoor centrum Markant in Braamt. Het adres is Gildeweg 7, 7047 AR Braamt.

Voor OV-adviezen verwijzen we graag door naar OV9292. Spaar kosten, het milieu en parkeerruimte, maak een carpoolafspraak via de pagina van het evenement op Facebook (later beschikbaar).

Kosten, inschrijving en betaling

Deelnameregistratie van de Montferland Toppen Trail verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt door middel van I-deal. De deelname is definitief na e-mail bevesting en ontvangst van de betaling. De kosten verschillen per afstand:

Vrijdag 8 0ktober:

  • Night Trail 15km: 20 euro

Zaterdag 9 oktober:

  • Trail 15 km: 20 euro – inclusief pasta maaltijd a/d finish
  • Trail 35 km: 27 euro – inclusief pasta maaltijd a/d finish

Combi klassement: Night Trail 15km + Trail 30km

  • Combi klassement: Night Trail 15km + Trail 35km: 40 euro

Voor het bovengenoemde bedrag bieden we je een mooie trailervaring door de Montferlandse bossen van Natuurmonumenten en Huis Bergh inclusief tijdsregistratie, verzorging onderweg en aan de finish, voldoende kleedruimte, een douche bij de finish en gratis parkeren. Voor de Trail 15km en de 35km is er een pasta maaltijd aan de finish in het deelnamepakket opgenomen. Voor supporters is het mogelijk deze maaltijd op de dag zelf los te bestellen.

DE INSCHRIJVING VOOR DE 2021 EDITIE IS OPEN

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen? Het is alleen mogelijk om te wijzigen naar de kortere afstand.

Geef je wijzigingen tot 1 september 2021 door via mutaties@mudsweattrails.nl Na die datum kunnen er alleen op de dag zelf nog wijzigingen worden doorgevoerd tegen 3 euro administratiekosten (wijziging en betaling ter plekke). 

Ophalen startnummers

Je kunt het startnummer op 9 oktober vanaf 9.30 uur ophalen bij OutdoorCentrum Markant. Op vrijdagavond 8 december kan dit vanaf 19.00 uur (je kunt dan tevens het startnummer voor de zaterdag ophalen).

Neem hiervoor je persoonlijke bevestiging mee. Deze ontvang je na inschrijving per e-mail. Andere startnummers dan die van jezelf worden alleen met deze bevestiging meegegeven. Er wordt dus GEEN startnummer naar je huis gestuurd.

Houd je e-mail bevestiging bij de hand voor een snelle uitgifte van je startnummer. Kort voor de wedstrijd kan het druk zijn bij de uitgifte van startnummers. Voorkom onnodige stress voor je zelf en kom op tijd.

Je ontvangt je startnummer per e-mail. Onthoud je startnummer, dit maakt het ophalen van je startnummer een stuk eenvoudiger.

Parkeren

Volg de instructies op zoals aangegeven in de informatiemail. 

Het adres van de start- en finishlocatie is:

Markant Outdoorcentrum
Gildeweg 7
7047 AR Braamt

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement

Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails welke onderaan deze pagina staan vermeld.

Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico’s. Als organisatie spannen wij ons in om die risico’s voor deelnemers te beperken. De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaardenover deelname en aansprakelijkheid goed door voordat je je inschrijft.

Daarnaast geldt er een reglement met hierin zaken over het parcours, behoud van de natuur, verkeer en verzorging. Zorg ervoor dat je hiermee bekend bent op het moment dat je deelneemt.

tijdens de wedstrijd

Routes en hoogteprofiel

De Montferland Toppen Trail kent in 2021 twee afstanden op zaterdag plus een aparte Night Trail op vrijdagvond. De route wordt in de week voor de Trail naar de deelnemers per e-mail toegestuurd, dus niet gepubliceerd.

  • 15km night trail / 300 hoogtemeters 
  • 15 km / 350 hoogtemeters
  • 35 km / 700 hoogtemeters
Starttijden en tijdslimieten

VRIJDAG 8 OKTOBER:

Darkness-Trail 15km: 20.00 uur. Limiet 2 uur 15 minuten.

ZATERDAG 9 OKTOBER:

Trail 15km: 10.45 uur. Limiet 2 uur 15 minuten.

Trail 35km: 10.15 uur. Limiet 4 uur 30 minuten.

Verzorging onderweg / na afloop
  • Op de 15km Trail is er één verzorgingspost onderweg.
  • Op de 35km Trail is er ook één verzorgingspost opgesteld.

Op zaterdag is er voor de deelnemers van de 15km en 35km een pasta maaltijd aan de finish. Deze kun je met je startnummer van 13.00 uur tot 16.00 uur afhalen.

Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost. Bij warm weer wordt geadviseerd om zelf extra vocht mee te nemen.

 

EHBO en verkeersbegeleiding

Tijdens dit evenement is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt op of rondom haar eigen EHBO post en is herkenbaar aan haar kleding. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd.

Op gevaarlijke verkeerspunten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet voor een zo veilig mogelijke oversteek. De routes van de MontferlandTrail zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook goed tijdens het lopen en in het bijzonder bij het oversteken van wegen.

Uitslagen en prijzen

Voor afstanden zijn er leuke prijzen voor de snelste dames en heren (nummers 1, 2 en 3). Waarbij er geen verdere leeftijdsindeling gemaakt.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails.

Via deze link zullen direct na de race de uitslagen worden gepubliceerd.

Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied, grotendeels beheerd door Natuurmonumenten en Huis Bergh. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking.Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de wedstrijd

Uitslagen en correcties

De tijdregistratie bij dit evenement in uitbesteed aan een gespecialiseerde leverancier voor tijdsregistratie.

Foto en video

Klik door naar de sfeerreportage van de Montferland Toppen Trail 2021, gemaakt door fotograaf Frank Annotee. 

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Het betreft een sfeerrapportage. Na afloop van het evenement wordt een selectie foto’s beschikbaar gemaakt via MudSweatTrails. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciele toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Gevonden voorwerpen

Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd. Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie.

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met Outdoorcentrum Markant. Als zij jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kun je met hen afspraken maken over het terugkrijgen van je spullen.

Feedback

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens de MontferlandTrail? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

In de dagen rondom een evenement kan het erg druk zijn. In dat geval kan de reactie een aantal dagen op zich laten wachten.

Op spoedeisende vragen zullen we zo snel mogelijk reageren.

De Montferland Toppen Trail wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around