Selecteer een pagina

Samenwerking met sportpodotherapie CSPN

door | 17 jan 2019 | Home, Nieuws, Reizen

Trailrunning en voeten: het één kan niet zonder het ander. Een nieuwe samenwerking introduceren we dan ook graag. Twee enthousiaste en sportieve sportpodotherapeuten die jullie gaan informeren over van alles wat met voeten te maken heeft… 

We hopen hiermee het aantal blessures te verminderen en antwoord op een aantal medische vragen te geven die binnen het bereik van de sportpodotherapie liggen..

Wat is sportpodotherapie?
Sportpodotherapeuten behandelen allerlei voetklachten, of klachten die uit de voet voortvloeien. De voetfuncties, het looppatroon, schoeisel, trainingsfrequentie etc wordt meegenomen in de analyse. Als sportpodotherapeut en actief sporter kijken we naast beweging ook naar zaken daaromheen: van looptechniek, krachttraining tot aan voeding..

Een kennismaking met sportpodotherapie CSPN
Cecile van der Sanden, sportpodotherapeut, gepassioneerd hardloopster, en trailruntrainer. Loopt van jongs af aan hard. Naast het hardlopen heeft zij op topniveau gehockeyd, maar is altijd blijven hardlopen. Ongeveer tien jaar geleden ontdekte zij de trails: Crètes de Spa was haar eerste trailwedstrijd, waarbij zij meteen op het podium liep. Dat smaakte naar meer en sindsdien is zij steeds meer onverhard gaan lopen. Naast het buiten zijn, trainen in allerlei vormen runt zij zo’n vijfentwintig jaar de sportpodotherapie praktijk CSPN.

De andere sportpodotherapeut is Marieke van Wanroij, tevens coach bij UCI team Parkhotel Valkenburg. Marieke is opgegroeid op het platteland midden in de natuur en dagelijks buiten zijn is voor haar dan ook een eerste basisbehoefte. Marieke was altijd al sportief en deed aan skeeleren, hardlopen en volleyballen. Op relatief late leeftijd startte Marieke een topsportcarrière in de wielersport waarin zij veel kennis en ervaring heeft opgedaan op het gebied van fysieke en mentale training, belasting-belastbaarheid en blessureleed.

Nieuws ontvangen over voetverzorging
In de volgende MudSweatTrails nieuwsbrief nemen we je mee in de voet en (preventieve) voetverzorging. Preventie (voorkomen van klachten) en zelf verzorgen zijn daarin de leidraad. Aanmelden voor de nieuwsbrief kun je hier

Splash this around