Selecteer een pagina

trailtours

Trailtour Ninglinspo - 23 juni 2019

Ga mee met onze Trailrunning tour: trainen en testen in mooi stuk Ardennen (1 dag)

Vind je het leuk om een buitenlandse trail ervaring op te doen? Wil jij een dag lekker trainen in de Belgische Ardennen? Wij nemen je graag mee op pad in een eendaagse trailtour naar de omgeving van Ninglinspo. We starten langs dé Belgische bergrivier waar je stroomopwaarts de eerste kilometers stevig wat hoogtemeters verslind. We slingeren vervolgens door het Ardense landschap, via Coo en sluiten af met een slotklim op een skipiste bij de Wanne. We verplaatsen hierbij van A naar B en lopen dus alles in nieuw terrein!

Het is mogelijk om een route van ongeveer 26 km te lopen of een route van 36 km. Een mooie gelegenheid om verder ervaring op te doen, misschien wel als opmaat naar een buitenlandse Trail in 2018!

We bieden een dagtrip naar dit mooie trainingsgebied aan. Samen met ons vertrek je vanaf een opstapplaats in Arnhem in de vroege ochtend van zondag 23 juni 2019 in een touringcar naar de Belgische Ardennen. Na een rit van iets meer dan 2 uur is het tijd om in actie te komen. Je krijgt de mogelijkheid om een aantal spullen te testen (stokken en rugzakken, we verwachten dat je zelf goede trailschoenen hebt).

Nadat we ons klaar hebben gemaakt bij de bus is het tijd om in verschillende groepen begeleid de paden op te gaan. We starten direct langs een prachtig bergriviertje, Le Ninglinspo. We steken regelmatig de rivier via rotsen, bruggetjes over en lopen verder stroomopwaarts. We vervolgen onze weg langs typische Ardense bossen. De kans op een goede partij modder is hier altijd aanwezig! We zakken verder af richting het zuiden en lopen langs de plaats Stoumont. De laatste sectie voor de 26KM lopers brengt ons langs de Ambléve richting het dorp Coo, hier staat voor hen de bus klaar voor de laatste etappe terug naar ons eindpunt. De 36KM lopers hebben na Coo nog een mooie klim in het vooruitzicht en stijgen verder naar het eindpunt van de route. Zij bereiken al klimmend de top van de skipiste “de Wanne”.

Na de tocht is het tijd om gezamenlijk de energietank aan te vullen bij de horecagelegenheid bovenaan de piste.

In de loop van de avond zet de bus jou in Arnhem weer af na een topdag van inspanning. Een minireis waarin ervaren, leren, testen en het sociale centraal staan.

Heb je zin om mee te gaan? Schrijf je dan snel in. Wij kijken er naar uit om met jullie op pad te gaan!

[et_pb_kktabs admin_label=”Informatie tabs” use_border=”on” use_border_color=”rgba(200,206,196,0.6)” use_border_style=”solid” eq_tabs_height=”on” inactive_tab_background_color=”rgba(200,206,196,0.6)” tab_hover_color=”#99cc00″ content_bg_color=”#ffffff” tab_controls_w=”off” _builder_version=”3.17.6″ tabhover_text_color=”#000000″ _i=”1″ _address=”4.0.0.1″ /]
Splash this around