Selecteer een pagina

Winnaars Startbewijs Stubai Ultratrail

door | 2 feb 2018 | Home, Nieuws

Wat zou jij doen als je aankomt bij de finish van de Stubai Ultratrail bovenop de gletsjer op 3.150 meter? Onder de mensen die op deze vraag reageerden, hebben we drie startbewijzen verloot.

De Oostenrijkse Stubai Ultratrail is de ultieme uitdaging in het hart van de Alpen. Van de Olympische stad Innsbruck ren je in 60 kilometer naar het eeuwige ijs van de Stubaier-gletsjer op 3.150 meter boven de zeespiegel. Eenmaal boven heb je 5.075 positieve hoogtemeters in de benen zitten. Naast de Ultratrail kun je ook deelnemen aan de Basictrail (28,7 km/2.528 D+) en de Gletschertrail (8 km/1.394 D+).
MST mocht vier startbewijzen weggeven. Om daarop kans te maken, moest je antwoord geven op vraag wat jij zou doen als je aankomt op de Stubaier-gletsjer. We kregen een hoop mooie en ontroerende reacties binnen, waarvan we onderstaande compilatie maakten. Kijk snel of je een van de winnaars bent.

Zodra ik boven op die prachtige Stubaier-gletsjer aan kom, zou ik:

… even uitblazen. Letterlijk en figuurlijk. Mijn jaarlijkse uitstappen richting bergen zijn de enige effectieve detox-momenten.
-Stijn Blomme 

… Tranen rollen traag
bijna bevroren
langs mijn wang
en waarachtig;
gehaald,
ongeloof en dwaas geluk
per direct geen whatsapp
maar een echte omhelzing
met een ware lotgenoot!
-Andres van Beek WINNAAR STARTBEWIJS!

… een kaarsje opsteken als eerbetoon aan mijn achterneef die zo van de bergen hield en van wie eind december het leven werd ontnomen.
Miranda Hornstra

… een bedrukte sjaal met het logo van MST omhooghouden en hiervan een filmpje maken met een woord van dank voor dit mooie avontuur!
-Rene Huitema

… huilen van blijdschap.
-Kasper Schagen

… het zo’n geweldige prestatie vinden van mezelf dat ik met mijn ontbloot bovenlijf, en op blote voeten eens lekker door de sneeuw ga rollen!
-Willem Sikkers

… de wereld oproepen om de petitie te tekenen om van de Zuidpool het grootste beschermde gebied op aarde te maken.
-Jan Fokke Oosterhof WINNAAR STARTBEWIJS!

… Marjo een kus geven. Dat deed ik vorig jaar tijdens de finish van Stubaitrail namelijk ook. Deze Finse dame had ik in het begin van de race ontmoet en ben ik gezellig mee opgelopen. Als groot Stubai fan zou ik dat best nog wel eens willen doen.
-Liesbeth van den Haak

… zo snel mogelijk op zoek gaan naar droge schoenen en warme kleding.
-Jean-Paul Frijns

… óf ontzettend genieten van de stilte en het uitzicht óf euforisch roepen om de overwonnen uitdaging! In ieder geval genieten van een alcoholvrij biertje!
-Niels Roseboom 

… zingen,  dansen, springen, gewoon gelukkig zijn!
-Agnes

… lachen, huilen, denken dat ik een idioot ben. Maar wel iemand die op haar 50e de top heeft bereikt.
-Sjirry Beijaard

… mijn beide overleden ouders gedenken. Op mijn eigen manier. Omdat zij ervoor hebben gezorgd dat ik daar mag staan. En om mij heen kijken.
-Rob van der Pas WINNAAR STARTBEWIJS!

… mijn soft bottle met schiwasser openen, drinken op de overwinning en denken hoe gaaf bergraces toch zijn!
-Tamara Kleinveld 

…op de finish een handstand willen doen.
-Christopher Baan

… mij even de koningin van de Alpen voelen en een gat in de lucht springen! Daarna sneeuwengeltjes in de sneeuw maken en trots en gelukkig te zijn!
-Irene ten Donkelaar

…ik met mijn handen in de lucht naar boven kijken en een dikke knipoog naar mijn vader geven.
-Marco de Lange

… mijn vaste trailrun vriend Eric bellen om hem te vertellen wat voor geweldige ervaring hij gemist heeft. Ik zou hem uitdagen volgend jaar samen terug te komen.
-Daan Creemers WINNAAR STARTBEWIJS!

… Als ik zou mogen starten zou ik overdag waanzinnig genieten van de ontzettend mooie omgeving, ik kreeg al kippenvel bij het filmpje, om vervolgens waanzinnig uit m’n plaat te gaan op de finish en dit moment boven op de top te delen met m’n vrouw en zoon.
-Hans Eekhof

Splash this around