Selecteer een pagina

Races

Wintervrunden Trails Gulpen

TRAILEN DOOR HET WINTERSE LIMBURGSE LANDSCHAP

In de decembermaand nog trails lopen door het prachtige Limburgse landschap? Zondag 12 december kun je deelnemen aan één van de Wintervrunden Trails: 18km, 35km of 62km winterse trail met start en finish in Gulpen.

Deze trails zijn Covid proof opgezet. Dat wil zeggen: alles vindt buiten, kleinschalig (er is plek voor maximaal 100 Wintervrunden) en verspreid over de dag plaats. De trails loop je op basis van eigen GPS.

Onderweg is er verzorging en aan de finish ontvangen we je met vlaai en het Gulpener Wintervrund biertje bij een lekker vuurtje.

KLIK DOOR NAAR INSCHRIJVEN

voor de trails

Hoe werkt het?

Op 12 december kan er worden gestart op 3 verschillende afstanden: 18km, 35km en 62km. Je dient te starten binnen één van de volgende tijdsblokken per afstand:

 • 62km: tussen 8.00 en 9.30 uur
 • 35km: tussen 9.30 en 10.30 uur
 • 18km: tussen 10.30 en 11.30 uur

Voorbereiding
Download het GPX-bestand dat je van ons ontvangt en upload het naar je horloge of navigatie-app op je telefoon. Of zoek een hardloopmaatje die bekend is met navigeren.

Rijd naar de toegestuurde aanvangslocatie. Je kunt je persoonlijke startbescheiden zelf van een tafel pakken. Bij vragen zijn we daar voor je beschikbaar. Je bent klaar om te starten!

Trail 
Ontdek het al trailend (of wandelend) de mooie en afwisselende route door het Limburgse landschap. Je volg zelf met je GPS-horloge of je navigatie-app op je horloge de route.

Finish
Nadat je voldaan de finish hebt gehaald, ontvang je een stuk vlaai en de Gulpener Wintervrund. Deze kun je meenemen naar je auto om daar te gebruiken. En zo kun je voldaan en met een gevulde maag huiswaarts keren!

Alle genoemde activiteiten die wij als organisatie verzorgen, vinden plaats in de buitenlucht. We beperken ook het aantal mensen vanuit onze organisatie dat aanwezig is op een dag vanwege COVID-19.

Locatie en bereikbaarheid

Het adres van je start- en finishlocatie in Gulpen ontvang je na je inschrijving.

Deelnamepakket

Naast een mooi en afwisselend parcours in het Limburgse Landschap bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

 • Ontvangst bij de start
 • Online instructie “Lopen op GPX” voor Polar, Garmin, Suunto en de app Topo GPS
 • Handmatige eindtijdregistratie
 • Uitslagen per e-mail aan alle deelnemers
 • Een bevoorradingskist met water en energierepen op de route van de 35km en 62 km afstand
 • Finishbiertje ´Gulpener Wintervrund´
 • Limburgse vlaai aan de finish
Kosten, inschrijving en betaling

Inschrijven kun je doen via inschrijven.nl.

Hier kun je alleen met I-Deal betalen. De deelname is definitief  na ontvangst van de betaling. De kosten bedragen €20 voor de 18 en 35km en €25 voor de 62km afstand.

In verband met de COVID-19-maatregelen is het niet mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Ben je verhinderd? 
Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mailadres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. Tenslotte mail je de gegevens (naam/geslacht/woonplaats en e-mailadres) van de nieuwe deelnemer aan ons via wintervrunden@mudsweattrails.nl

De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Afstand wijzigen? 
Je kunt bij je inschrijving aangegeven welke afstand je wil lopen. Je kunt ter plekke altijd nog besluiten om een kortere of langere afstand te doen. Dit ter plekke melden is dan voldoende. Houd wel rekening met de sluitingstijd van de finish om 16:30 uur.

Ophalen startnummer en info

We ontvangen je vanwege de COVID-19 maatregelen met een klein comité op het terrein. Je kunt daar vragen stellen en je kunt zelf je startbescheiden van een tafel afpakken. Je kiest zelf een starttijd uit binnen de aangegeven tijdsblokken per afstand. Let op: om 16.30 uur sluit de finish en om 17.00 uur moeten alle activiteiten zijn afgerond.

Parkeren

De start en finish locatie van de Wintervrunden Trails is direct aan een parkeerplaats gelgen. Je kunt hier gratis parkeren.

Voor OV-adviezen verwijzen we je graag door naar OV9292.

Algemene Voorwaarden

Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemende Voorwaarden die onderaan deze webpagina staan vermeld. 

tijdens de trails

Routes en hoogteprofiel

De Wintervrunden Trails kent drie afstanden. De route wordt na de inschrijving naar de deelnemers per e-mail toegestuurd, dus niet gepubliceerd.

 • 18 km / 550 hoogtemeters
 • 35km / 900 hoogtemeters
 • 62km / 1.500 hoogtemeters
Starttijden en tijdslimieten

Je dient te starten binnen één van de volgende tijdsblokken per afstand:

 • 62km: tussen 8.00 en 9.30 uur
 • 35km: tussen 9.30 en 10.30 uur
 • 18km: tussen 10.30 en 11.30 uur

De finish sluit om 16.30 uur.

Verzorging onderweg

Er is onderweg één bevoorradingskist op de route van de 35km en twee op de 62km met water en energierepen. De kist gaat open met een cijferslot. De code van het cijferslot krijg je via de mail.

Leave nothing but foot prints

‘Leave nothing but foot prints’.
We zijn te gast in de natuur en we gaan ervan uit dat iedere deelnemer zijn eigen afval meeneemt. Denk aan afval van energiegels en -repen. We rekenen op je medewerking.

na de trails

Finish

Bij de finish ontvangen we je op enthousiaste wijze. Vanzelfsprekend weer in klein comité vanwege de COVID-19 maatregelen. We zorgen ervoor dat je eindtijd wordt geregistreerd en je Gulpener Wintervrund en Limburgse Vlaai klaarstaan.

Uitslagen en correcties

Van iedere deelnemer noteren wij handmatig de start- en eindtijd. Deze trail is geen wedstrijd, maar een persoonlijke challenge.

Voor vragen over jouw tijd of rangschikking kun je direct contact opnemen met ons via: wintervrunden@mudsweattrails.nl

Gevonden voorwerpen

Mocht je an afloop iets kwijt zijn, neem dan contact met ons op via het e-mailadres wintervrunden@mudsweattrails.nl

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn sporttas of rugzak in bewaring afgeven? 
Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Laat je sporttas bij voorkeur in je eigen auto.

Zijn er kleedkamers, douches en toiletten? 
Er zijn buiten toiletten opgesteld. Kleedkamers en douches zijn er niet.

Moet ik een mondkapje dragen? 
Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd vóór en ná je Trail. Tijdens je deelname zelf is een mondkapje niet verplicht.

Heb ik een QR code of testbewijs nodig?
Aangezien we hebben gekozen voor een kleinschalige activiteit, waarbij alles in de buitenlucht plaatsvindt en gespreide starts worden gehouden is dit niet noodzakelijk. Wel belangrijk is om alleen te komen als je 100% fit bent!

Feedback

Wil je iets delen over jouw ervaringen delen? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via wintervrunden@mudsweattrails.nl

De Wintervrunden Trails in Gulpen worden mede mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. 

Splash this around