Selecteer een pagina

De 1e UHT maand: call it a wrap

door | dec 21, 2016 | Nieuws

De Utrechtse Heuvelrug Trail kwam traditioneel wat laat in de maand uit de startblokken. Veel Trailers hebben de UHT gebruikt om de kerstdagen wat meer buiten en in beweging te laten plaatsvinden. Andere lopers kiezen misschien meer tactisch voor een einde van de maand poging om zo minder lang als ‘target’ op het scoreboard te fungeren.

De paadjes lagen er in de regel snel bij: weinig dikke modder en soms zelf opgevroren hard. De witte rijp en het zonnetje maakte de tocht tussen de twee stations vaak weer adembenemend mooi. De snelste loper van deze maand, David Hemstede, had op de laatste dag van het jaar te maken met gladde omstandigheden. Zelf ga hij dan ook aan dat hij zijn snelste tijd uit 2015 wil verbeteren. Hiervoor zal hij onder de 1 uur 59 minuten moeten duiken en kan er niks onderweg tegenzitten.

In de eerste maand zien we meteen rappe tijden op het scoreboard staan. Benieuwd of dit andere trailers verder in beweging gaat brengen!

De top 3 bij de heren en dames

Heren:

–        David Hemstede: 2.08.18
–        Dominiue Pankow / Peter van der Zon: 2.12.53
–        Robin Puls: 2.20.21

Dames:

–        Charissa Koetsier: 2.27.24
–        Kirsten Hogebrug: 2.51.00
–        Manon Ravesteijn: 3.01.20

Dé La Sportiva mutsen worden dus aan David en Charissa overhandigd. Alle finishers op het scoreboard maken aan het eind van de periode (na 28 februari) kans op de nieuwe La Sportiva Akyra. ‘De dubbele UHT’ hebben we deze maand nog niet op de borden voorbij zien komen. Een aantal initiatieven hiervoor zijn al wel de revue gepasseerd. We gaan het zien!

Splash this around