Selecteer een pagina

NS Brabantse Vennen Trail

door | okt 3, 2017 | Nieuws, Routes

De Brabantse Vennen Trail is vooral een natuur-trail. Als je de straten van Tilburg hebt achtergelaten, voert de route door agrarisch landschap, jonge bossen, over heidevelden, stuifduinen en langs meanderende beken. Je doorkruist de natuurgebieden Oisterwijkse Bossen en Vennen en Kampina, beide beheerd door Natuurmonumenten. Het parcours is grotendeels vlak met hier en daar een heuveltje.

In het kort

De Brabantse Vennen Trail loop je met GPS. Download de GPX track en zet deze op je gps-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een gps-track is aan te bevelen.

Vanuit Tilburg volg je een min-of meer rechte lijn naar het oosten. Vanaf het station loop je een paar kilometer door de straten van Tilburg. Je loopt onder knooppunt De Baars door en komt in agrarisch landschap dat langzaam over gaat in het bos en ven gebied onder Oisterwijk. Halverwege kan je kiezen voor de korte variant van 14,5 kilometer. Als je voor de volle lengte kiest loop je door richting het heide- en vennenlandschap van de Kampina. Je rond de route af langs de meanderende oever van de Kleine Aa.

Bekijk de uitgebreide beschrijving van de route

Splash this around