Selecteer een pagina

Ragna Debats wereldkampioene op sneeuwschoenen

door | feb 27, 2017 | Nieuws

Afgelopen weekend werd in Saranac Lake (NY, USA) het wereldkampioenschap sneeuwschoenrennen gehouden. Na vorig jaar een tweede plek te hebben behaald tijdens dit kampioenschap, was de Nederlandse Ragna Debats dit keer gebrand op een minstens zo goed resultaat.

Niet helemaal fit reisde ze die kant op, waar twee volledige rustdagen haar de overtuiging en het niveau brachten om te kunnen starten. Over twee rondes, met in totaal 8 km en 250 hoogtemeters, kon zij de titel voor Nederland binnen slepen en haar voorseizoen een droomstart geven.
Ragna: “Het is nog een relatief kleine sport, maar ook een sport die verder kan groeien en Olympisch kan worden. Bedenk dat Catalonië (een bakermaat van sterkte trailatleten) al jaren uit is op deze overwinning, maar deze nog nooit heeft behaald. Dat geeft de titel voor mij en voor Nederland denk ik meer waarde! Vanuit deze seizoen aanloop ga ik weer langere trainingen in de bergen doen. Mijn volgende doelen zijn de Yading Skyrun en de TransVulcania. Maar eerst naar Patagonië voor de Ultra Fiord!

Resultaten

​​Heren:

1) Joseph Gray (USA)
​2) Nacho Hernando (ESP)
​3) Josiah Middaugh (USA)

Dames:

1) Ragna Debats (NL)
​2) Annie Jean (CAN)
​3) Michelle Hummel (USA)

​Meer lezen over rennen op sneeuwschoenen

Splash this around