Selecteer een pagina

Races

Veluwe Wintertrekking

In het weekend van 14 en 15 december trekken we in twee dagen in een diagonaal over de Veluwe. De dagafstanden zijn resepectievelijk 55 en 50 kilometer, in totaal dus ruim 100 kilometers over onverharde paden van de Veluwe. De tocht start in de omgeving van Harderwijk (aan de bovenkant van de Veluwe) en loopt via mooie passages van de Veluwe (o.a. Radio Kootwijk en het Deelerwoud) via Nationaal Park Veluwzoom naar de finish in park Sonsbeek (Arnhem).

De tocht wordt gelopen op basis van gps. Tijdens de tocht ben je verplicht een aantal items met je mee te dragen (lees verder op de website). De deelnemers kunnen zaterdagochtend en zondagochtend 1 bagage-item (formaat normale sporttas) meegeven met de MST bus. Deze wordt vervoerd naar de finishlocatie voor die dag. Tenten zijn op de tussenlocatie opgebouwd.

Neem je deel aan de wintertrekking dan verwachten we je vrijdagavond 13 december bij de startlocatie voor de briefing.

Heb je nog geen geschikte uitrusting om te overnachten? Geen probleem, de MudSweatTrails Store helpt je door het beschikbaar stellen van testmateriaal in samenwerking met Sea2Summit.

Deze tocht is mogelijk voor maximaal 50 deelnemers

voor de tocht

Start- tussen en finishlocatie

 STARTLOCATIE 13 DECEMBER
De startlocatie is YMCA Hulshorst in Harderwijk. Het adres is Hierderbeek 1, 3849 RZ Hierden. Je wordt op vrijdag 13 december om 19.00 uur daar verwacht om je startnummer op te halen. En eten we met elkaar nog soep en brood en volgt de briefing om 21.00 uur.

TUSSENLOCATIE 14 DECEMBER
De tussenlocatie is Exito in Beekbergen.

FINISHLOCATIE 15 DECEMBER
De finishlocatie is Scouting SBV Kastanjegroep / Parkweg 9 / 6815 DJ Arnhem (gelegen op 1.5km van station Arnhem C.S.). De laatste finishers worden hier 16.30 uur verwacht.   

Kosten, inschrijving en betaling

Deelnameregistratie voor deze tocht verloopt via www.inschrijven.nl. Betaling geschiedt door middel van I-deal. De kosten verschillen voor Natuurmonumenten leden en niet-leden. Niet leden van Natuurmonumenten ontvangen na inschrijving een jaarlidmaatschap.

Kosten leden Natuurmonumenten: 125 euro. Niet Natuurmonumenten leden betalen 145 euro.

KLIK DOOR NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER

Annulering, wijziging en overdracht startbewijs

Ben je verhinderd? Zoek iemand die je startbewijs wil overnemen en draag je startbewijs over aan de nieuwe eigenaar door de naam, woonplaats en het e-mail adres door te geven van de nieuwe deelnemer. Jullie verrekenen het inschrijfgeld dan onderling. De organisatie neemt geen annulering in behandeling en restitutie vindt niet plaats.

Geef je wijzigingen tot 13 november 2019 door via mutaties@mudsweattrails.nl Na die datum kunnen er alleen op de dag zelf nog wijzigingen worden doorgevoerd tegen 5 euro administratiekosten.

Ophalen startnummers

Je kunt je startnummer op 13 dcember om 19.00 uur ophalen bij de YMCA Hulshorst. 

Neem hiervoor je persoonlijke bevestiging mee. Deze ontvang je na inschrijving per e-mail. 

 

Parkeren

Het advies is je vrijdags af te laten zetten bij de startlocatie in Harderwijk. En vanaf de finish in Arnhem het openbaar vervoer terug te pakken naar huis. Of je hier weer op te laten pikken.

Deelnamevoorwaarden en wedstrijdreglement
Door inschrijving en deelname aan dit evenement verklaar je je ook akkoord met de deelnamevoorwaarden van MudSweatTrails.

Het organiseren van een sportevenement gaat gepaard met de nodige risico’s. Als organisatie spannen wij ons in om die risico’s voor deelnemers te beperken. De deelnamevoorwaarden zijn er onder meer op gericht om de aansprakelijkheid van MudSweatTrails voor onverhoopte problemen te beperken. Lees deze voorwaardenover deelname en aansprakelijkheid goed door voordat je je inschrijft.

Daarnaast geldt er een reglement met hierin zaken over het parcours, behoud van de natuur, verkeer en verzorging. Zorg ervoor dat je hiermee bekend bent op het moment dat je deelneemt.

tijdens de tocht

Routes

De route van de Veluwetrekking WINTER bestaatuit een tweetal routes: zaterdag van Harderwijk naar Beekbergen, en zondag van Beekbergen naar Arnhem (randje centrum). De zaterdag route is 55km lang, de zondagroute is 50km lang.

Beide routes worden op voorhand toegestuurd. Ze worden niet uitgezet en dienen met GPS gelopen te worden.

De mooie en uitdagende stukken van de Veluwe zijn in de route verwerkt. Passages als Radio Kootwijk, het Deelerwoud, de Posbank en de andere paden van het Nationaal Park de Veluwezoom spreken tot de verbeelding. De finish in Park Zijpendaal (Arnhem) is gekozen om zodoende vlakbij een station en in een natuurlijke omgeving te finishen.

Starttijden en tijdslimieten

Op beide dagen wordt er om 8.30 uur gestart en dien je voor het donker (16.30 uur) de tussen- of eindlocatie bereikt te hebben. Je hebt dus 8 uur om deze tocht te volbrengen.

Programma en overnachten

VRIJDAG 13 DECEMBER – HARDERWIJK
We verwachten je op vrijdagavond 13 december om 19.00 uur bij de startlocatie in Harderwijk. Hier ontvang je je startnummer en eten we samen met de deelnemers nog een kop soep met brood. Hier kun je kennismaken met de andere deelnemers. Om 21.00 uur volgt de briefing van de organisatie over de tocht die je de komende twee dagen te wachten staat. Eerder heb je van ons al de .gpx route van de tocht ontvangen. Slapen is in een tweetal slaapzalen. Er zijn matrassen aanwezig, voor een slaapzak dien je zelf te zorgen.

ZATERDAG 14 DECEMBER HARDERWIJK-EERBEEK
Voor ontbijt op locatie is gezorgd. Je geeft ons je tas af die je ‘s avonds weer terugziet op de tussenlocatie. De start van je tocht is om 8.30 uur. En de afstand dien je voor het invallen van de schemer (16.30 uur) te voltooien. Op de overnachtingslocatie in Eerbeek ontvang je je sporttas die je ´s morgens bij ons heb ingeleverd. En hebben we tenten opgebouwd om droog en windvrij te kunnen slapen. Hier zijn ook toilet- en douchevoorzieningen en staat ‘s avonds de maaltijd in een droge ruimte voor je klaar.

ZONDAG 15 DECEMBER BEEKBERGEN-ARNHEM
Ook op deze locatie is ontbijt verzorgd en geef je je tas af die je aan de finish in Arnhem weer terug zult zien. De start is om 8.30 uur en de tocht dien je ook vandaag weer voor het invallen van de schemer te voltooien.

Aan de finish in Arnhem wachten we je op met een kampvuur, je finishermedaille, wat te eten en is er een mogelijkheid om op te frissen. Hier kun je je op te laten pikken of via het treinstation (op 1.5km van de locatie) weer terugkomen naar thuis of de startlocatie.

Uitrusting en testen

Tijdens de tocht ben je verplicht de volgende items met je mee te dragen:

 •  Rugzak / vest
 •  Regenjack
 •  Longsleeve
 •  Lange tight
 •  Handschoenen
 • Hoofdwarmer / BUFF
 •  Opvouwbare beker
 •  Reddingsdeken
 •  Basis EHBO set
 •   1 liter vocht en voldoende energie
 •  Mobiel telefoon (opgeladen en AAN)
 •  Horloge / GPS handheld of telefoon met de route hierin geladen

De deelnemers kunnen zaterdagochtend en zondagochtend 1 bagage-item (formaat normale sporttas) meegeven met de MST bus. Deze wordt vervoerd naar de finishlocatie voor die dag.

Bij de startlocatie kan er in een binnenruimte worden geslapen. Bij de tussenlocatie kan er in tenten (droog en windvrij) worden geslapen.

Wil je een keer een lichtgewicht en comfortabele slaapmat en een slaapzak testen? Ga dan langs bij onze Store in Zoetermeer. Daar hebben we verschillende testkits in samenwerking met Sea2Summit samengesteld en voor je klaarliggen.

Verzorging onderweg

Op beide dagen is 1 verzorgingspost onderweg opgesteld. Hier is in ieder gevoel warme bouillon en thee verkrijgbaar. En uitaard de verschillende zoet- en zoutwaren. En hartige zaken als kaas/worst en chips. 

Vanaf 2014 zijn de events van MudSweatTrails bekervrij. Neem daarom zelf een herbruikbare beker mee om te gebruiken op de drankpost.

Uitslagen en prijzen

Over de twee dagen wordt een klassement opgemaakt en is er een prijs voor de snelste dame en heer.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails.

Op deze pagina zullen na de tocht de uitslagen worden gepubliceerd.

EHBO en wegoversteken

Tijdens dit evenement is mobiele EHBO aanwezig. De EHBO staan je graag bij het verzorgen van je wonden die je onderweg hebt of andere fysieke ongemakken die zijn ontstaan tijdens de wedstrijd. Via het telefoonummer achterop het startnummer kun je de EHBO bereiken. In geval van nood, bel altijd 112. 

De wegen die worden overgestoken tijden de tochtzijn NIET bewaakt. Het is je eigen verantwoordelijkheid goed op te letten bij het oversteken van wegen. 

Milieu

‘Leave nothing but foot prints’.

Dit trail evenement wordt georganiseerd in een prachtig natuurgebied, beheerd door verschillende Natuurbeheerders. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied en de dieren die er wonen onnodig te belasten.Bij trailwedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Denk aan afval van energiegels en -repen.Een schoon parcours vergroot te kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de wedstrijdleiding worden gediskwalificeerd.

na de tocht

Uitslagen

Over de twee dagen wordt een klassement opgemaakt en is er een prijs voor de snelste dame en heer.

Bij twijfel over de juiste rangschikking van deelnemers beslist de wedstrijdleiding van MudSweatTrails.

Foto en video

Tijdens de Veluwe Wintertrekking is er een sfeerreportage gemaakt. De foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails. De beschikbaar gestelde foto’s kunnen worden gedownload voor persoonlijk gebruik en worden gedeeld via sociale media. Voor commerciele toepassing van de foto’s dient toestemming te worden verkregen van MudSweatTrails.

Gevonden voorwerpen

Na afloop van een evenement blijven er geregeld gevonden voorwerpen over. Oude kleding die lijkt te zijn gebruikt om kort voor de start af te werpen zal worden verwijderd en als textiel worden afgevoerd. Waardevolle spullen worden overgedragen aan de eigenaar van de evenementlocatie(s).

Ben je dus wat kwijt? Neem dan contact op met de locatie. Als zij jouw gevonden voorwerpen nog in bezit hebben kun je met hen afspraken maken over het terugkrijgen van je spullen.

Feedback

Wil je iets delen over jouw ervaringen tijdens Veluwe Wintertrekking? Verbeterpunten, complimenten of andere hartenkreten?

Laat het ons weten via info@mudsweattrails.nl.

De Veluwe WINTERTREKKING wordt mogelijk gemaakt door:

Deelname en aansprakelijkheid

Elke deelnemer dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

MudSweatTrails behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van MudSweatTrails kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

Splash this around