Selecteer een pagina

Polar ‘lanceert ‘The Coaching Project’. In dit traject worden twaalf fanatieke amateursporters onder begeleiding van Polar en twee professionele coaches klaargestoomd voor de beproeving van hun leven: deelname aan de legendarische Challenge Geraardsbergen-triatlon of de Marathon du Mont-Blanc.

Nu dit jaar ten einde loopt, wil Polar alle fanatieke amateursporters van Nederland uitdagen om in 2021 een groots doel na te streven. Met verregaande, wetenschappelijk gevalideerde data over prestaties, slaap en herstel helpt Polar sporters niet alleen te verbeteren, maar boven zichzelf uit te stijgen. Polars motto bij het onlangs gelanceerde Vantage V2 multisporthorloge is dan ook ‘Knowledge is progress’. Om daad bij woord te voegen, heeft het Finse merk nu The Coaching Project opgezet.

Uitdaging: Marathon du Mont Blanc
Met The Coaching Project stoomt Polar twaalf amateursporters uit Frankrijk, België en Nederland binnen zes maanden klaar voor twee legendarische, buitengewoon zware fysieke en mentale uitdagingen, in de zomer van 2021. In twee teams van zes zullen zij trainen met gebruik van Polars geavanceerde data en technologie en onder toeziend oog van gerenommeerde coaches.

Zes amateur-(trail)runners trainen voor de befaamde Marathon du Mont-Blanc in Chamonix. Behalve de gebruikelijke 42.195 meter overbrugt deze beroemde trailrun door de Franse Alpen ook ruim duizend hoogtemeters, onder andere over de steile L’Aiguillette des Posettes. Coach is de Franse ultrarunner Vincent Viet, die naast het topniveau in trailrunning ook zijn diploma als berggids behaalde.

“Het doel van The Coaching Project is om de Smart Coaching-functies van Polar op een originele manier in de kijker te zetten,” zegt Koen Demyttenaere, Marketing Manager Benelux-Frankrijk bij Polar. “De synergie tussen topcoaches en onze technologie zal de deelnemers ongetwijfeld helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Bovendien zijn het twee evenementen waarvoor het sowieso erg moeilijk is een startplaats te krijgen. Zo bieden we onze community een unieke ervaring.”

Inschrijven
Ambitieuze amateursporters die deze uitzonderlijke uitdaging voor 2021 aandurven, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op de website van Polar. Inschrijven kan tot en met 20 december 2020. Op 14 januari 2021 maakt Polar bekend wie er zijn geselecteerd.

Splash this around