Selecteer een pagina

The Barkley Marathons behoort tot een van de meest tot de verbeelding sprekende trail wedstrijden. Het lukte in meer dan dertig jaar slechts 15 lopers om de finish te halen. De laatste Barkley finisher was John Kelly in 2017, alweer 3 jaar geleden. De Barkley is omgeven door een waas van geheimzinnigheid en racedirector Lazarus Lake weet met zijn bijzondere uitstraling al jaren om de mythe in stand te houden. Deze race- die gebaseerd is op de mislukte ontsnapping van James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King- is voor het overgrote deel van de deelnemers een ervaring in het omgaan met falen en mislukking.

De Barkley speelt zich af in het Frozen Head State Park in de buurt van Knoxville, Tennessee. In 2002 was er geen Barkley, omdat het park dat jaar gesloten was. In het jaar 2020 zal er voor de tweede keer sinds 1986 geen Barkley van start gaan. Het park is open. Maar er momenteel zijn andere dingen aan de hand.

Humor en sarcasme zijn sterke medicijnen in tijden waarin het tegenzit. De tegenslag die veel deelnemers aan de Barkley dit jaar al ervaren vóór de start zal ze in 2021 mentaal gezien mogelijk sterker aan de start laten verschijnen.

Deze week werd bekend dat de Nederlandse uitgeverij Ambo Anthos een boek zal gaan uitgeven over de Barkley, geschreven door Michiel Panhuysen. Het boek komt naar verwachting begin 2021 op de markt. Mig zit momenteel in Griekenland en wacht daar op betere tijden. Over omgaan met falen en mislukking gesproken.

Splash this around