Selecteer een pagina

De basis voor al je lange loopjes zijn (zo veel mogelijk) probleemloze voeten. Maar zeg eens eerlijk: hoe veel tijd besteed je eigenlijk aan het verzorgen van je voeten? Vaak worden de voeten de sok in geduwd en veters strak aangesnoerd om later die dag oververhit en kloppend van pijntjes aan de finish van een Trail uit die schoen te worden gehaald. Het liefst direct in een watertje afkoelend, als beloning voor al het leed dat de voet onderweg heeft moeten lijden.

Toch kun je ook op een andere manier naar je voeten kijken. Of in ieder geval: deze anders behandelen. De voet als onderdeel gaan zien van je prestatie (finishkansen) en deze de plek geven in je voorbereiding en raceplan.

Een verademing voor de voeten is het naslagwerk gemaakt door John Vonhof. Zijn boek neemt je mee in de basics van het voetonderhoud. Veel gaat over preventie. Uiteraard gaat het ook over behandelen van de verschillende voetproblemen, tijdens of na je race. Misschien dus ook als leestip voor je crew! Lees het boek vooral niet achter elkaar door, maar zoek in de legenda naar de onderwerpen die voor jou relevant zijn op basis van je eerdere race ervaringen. Sokken, schoenen, zooltjes, tapen, vijlen, knippen, smeren: alles passeert de revue. Heerlijk toch: 400 pagina´s aan voeten poëzie!

Een aanrader voor diegene die verder grip wil krijgen op zijn eigen prestaties!


Klik door naar het bestellen van Fixing your feet