Selecteer een pagina

Een beetje Oostenrijkse winter in huis halen doe je met een recept uit de Tiroler winterkeuken. Zoals wij de pannekoeken kennen, kennen de Oostenrijkers de Kaiserschmarrn. Vrij eenvoudig om te bereiden en je doet er zeker ook de jongere generatie een groot plezier mee! Onderstaand vind je het recept:

Kaiserschmarrn 4–6 pers:

  • 350 gram meel
  • 800 ml melk
  • 8 eieren
  • 3 zakjes vanille suiker
  • Rozijnen in Rum geweld
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Roomboter (om in te bakken)
  • Poedersuiker
  • Potje appelmoes

Eieren splitsen en eiwit opkloppen tot stevig schuim. Meel, melk, eigeel, vanillesuiker, kristalsuiker door elkaar mixen.
Opgeklopte eiwit door het beslag spatelen (niet mixen in verband met de luchtigheid!). Rozijnen uit laten lekken en aan het beslag toevoegen.

Boter in de pan en ruim beslag er bij +/- 1cm dik. Op tijd keren. De kaiserschmarrn is goed als het ietwat opstijft en een goudgele kleur heeft. Scheur en breek vervolgens de pannenkoek tot een warrige bende (niet snijden). Serveren doe je met poedersuiker en appelmoes of kwetsen (pruimen)compote.

Eet smakelijk. Mahlzeit!

Splash this around