Selecteer een pagina

Vanaf dit weekend is de negende provincie in de reeks beschikbaar: Flevoland. 

Voor velen een minder bekend stukje Nederland, en misschien niet de eerste provincie waar je aan denkt als je je volgende trail aan het plannen bent. Toch is Flevoland de moeite waard! In het Kuinderbos heeft onze local guide Jeroen Woltinge een tweetal afwisselende routes uitgezet die je laten kennis maken met de ontstaansgeschiedenis van Nederlands jongste provincie. 

Je loopt hier op nieuw gewonnen land, langs het voormalige havenhoofd van Kuinre want nog niet zo heel lang geleden was dit een vissersdorp. De lokale geschiedenis voert ons hier nog verder terug in de tijd, want voordat de Zuiderzee het land overspoelde stonden bij Kuinre in de Middeleeuwen twee burchten. Resten van de woonstede van kasteelheer Heynric die Krane kwam boven water tijdens de drooglegging van de Noordoostpolder, in de jaren ’40 van de vorige eeuw.  

Het Kuinderbos is het oudste bos van Flevoland en – je zult het geloven of niet – je kunt hier zelfs nog wat hoogtemeters maken. Laat je verrassen en kies voor één van de twee afwisselende routes, 15 of 25 km, uitgezet door onze local guide Jeroen Woltinge. Het dier dat symbool staat voor de Twaalf Provinciën Trail Flevoland is de Bruine Kiekendief, een kleine roofvogel die sinds de drooglegging in grote getale voorkomt in deze provincie. Het stempel dat je hier in je Trail Paspoort krijgt is de pootafdruk van dit beest. 

Beide afstanden starten en eindigen bij De Kleine Burcht, een roadside café waar je gastvrij wordt ontvangen en je na afloop een drankje kunt drinken met een lekker stuk appelgebak erbij.  

Voor Euro 17,50 ontvang je de GPX van de door jouw gekozen afstand per mail, en per post de routefolder inclusief de voucher voor een lekkere cappuccino, latte macchiato, verse muntthee of een ander drankje, mét appelgebak, en (als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is) ook het speciale Trail Paspoort waarin je alle provinciestempels verzamelt. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 15,- pp. 

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de route van jouw keuze ook in deze provincie lopen op elk moment van het jaar, op eigen gelegenheid. De voucher blijft het hele seizoen geldig. Check wel altijd de openingstijden van de horecalocatie bij het start- en eindpunt. 

Kies de afstand die bij je past, neem de auto naar Flevoland (per OV is deze locatie niet zo makkelijk bereikbaar) en maak kennis met één van de mooiste stukjes natuur van Nederlands jongste provincie! 


Klik door naar inschrijven.

Fotografie: Bart Götte