Selecteer een pagina

Teun Geurts is een van de sterke Nederlandse extreme afstandslopers die de paden in de Benelux en daarbuiten onveilig maken. Hij won de Legends Trail tweemaal de afgelopen jaren, de 500 km versie en de ‘mini-versie’ van 250 km, waarop hij eerder ook tweede werd. De afgelopen jaren was hij ook twee keer actief op de Eifelsteig om daarop een supported en self-supported FKT neer te zetten. Een rap manneke dus.

Het plan om een aanval te doen op de FKT van het Pieterpad sluimerde vorige zomer al, maar het vuurtje om het plan ook echt te gaan uitvoeren werd stevig aangewakkerd als  Gerben Oevermans op 26 september 2020 het Pieterpad in 3 dagen, 16 uur en 45 minuten afraffelt. Daarmee scherpte Gerben de – toch al stevige – tijd van Wouter Huitzing met maar liefst 9,5 uur aan. De mooie strijd om de FKT inspireerde Teun.

Ruim een half jaar later starten Irene Kinnegim, Teun en Addie binnen van der Vleuten enkele dagen los van elkaar in drie losse pogingen om de FKT op het Pieterpad scherper te stellen. Irene bijt de spits af maar moet haar poging halverwege staken vanwege een blessure. Teun start op dinsdag 12 mei om 10.00 uur en wist gisteren om 21.57 uur, na 83 uur en 57 minuten,  Maastricht te bereiken. Een nieuwe FKT is daarmee een feit en wij feliciteren Teun met zijn knappe tijd!

Of hij lang van zijn FKT kan genieten hangt af van Addie, die nog steeds loopt en te volgen is op http://addie-pieterpad.legendstracking.com/

Splash this around