Selecteer een pagina

Zeilreis in het hoge noorden, waarbij het avontuurlijke en het vrije van het zeilen wordt gecombineerd met trailen in het hart van de natuur. In juni 2024 organiseren we een unieke zeil- en trailreis in één van de meest mooie gebieden van Noorwegen: de Lofoten. Zeil mee van het ene adembenemende fjord naar de andere en zet voet aan land om mooie en onaangetaste trails met schitterende uitzichten te lopen.

Na het lezen van bovenstaande tekst heb je misschien ook wel zin om onderdeel te zijn van deze onvergetelijke experience. Om alle in’s en out’s van deze reis met je te delen, organiseren we een informatieavond op 9 november. Hieronder lees je meer over de info avond én vertellen we je vast meer over deze reis.

Uitnodiging
Donderdag 9 november nodigen we je van harte uit bij de Molenplaats in Arnhem (Sonsbeek Park). Tijdens deze informatieavond neemt schipper Luuk van zeilboot Moondance ons denkbeeldig mee op reis. Hij vertelt onder andere welke mooie plekken we aandoen tijdens de reis, wat reizen op de Lofoten zo bijzonder maakt en hoe het verblijf aan boord eruitziet. Dit alles begeleid door mooie foto’s en ervaringsverhalen.

Het lijkt ons gezellig om je te ontmoeten op 9 november. De locatie is uitsteken bereikbaar met het Openbaar Vervoer (10 minuten lopen vanaf Arnhem-Centraal Station). Het adres van de locatie is: Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem. Aanvangstijd is 19:30uur. Aanmelden kan via onderstaande link.

Hoe ziet de reis eruit?
Na de schippersmeeting op dag 1 gooien we de trossen los! In de dagen die volgen, ontdekken we de Lofoten vanuit een bijzonder perspectief: het water. De route die we volgen zit bomvol hoogtepunten: Trollfjord, Steigen, Reine, Henningsvær, Stromolla, Værøy, Moskenes en vele andere prachtige plekken. Het zeilschip ´de Moondance´ zorgt ervoor dat je heel dicht bij de natuur komt en op plekken waar niemand anders komt. Dagelijks meren we aan voor een speciale Trailrun. De afstanden zijn circa 20-25 km met 1000 – 1500 hoogtemeters per dag. Een week lang trailen & zeilen op deze unieke plekken geven je herinneringen voor het leven.

Aanbod van MudSweatTrails
We bieden de Trail&Sail reis aan van 17 juni t-m 24 juni. Ontmoetings- en vertrekpunt van de reis is Bodø Gjesterhavn. Op 9 november deelt schipper Luuk met ons de reisopties om hiernaar toe te reizen (een optie is bijvoorbeeld een Polar Express langs prachtige fjorden). Het verblijf is in totaal 7 dagen (6 overnachtingen), waarbij alle maaltijden, snacks en non-alcoholische dranken inclusief zijn.


  • Aanmelden voor de informatie avond kan via deze link