Selecteer een pagina

Een geschikt moment om eens te inventariseren welke podcast jullie luisteren op het gebied van Trailrunning, buitensport en training.

Noem in de comment sectie op onze Facebook pagina de Podcast (kanaal of specifieke uitzending) en schrijf ook wat de kapstok is waar deze Podcasts over gaan en waarom jij deze graag luistert.

Onderstaand vind je een overzicht van de ingestuurde reacties:

André Bleumink: Talk Ultra van de brit Ian Corless is een mooie tegenhanger van de Amerikaanse podcasts. Meer aandacht voor de Europese lopers en diepte interviews. TrailrunnerNation is dan wel Amerikaans, maar met gevoel voor humor en zelfspot. FastestKnownTime is ook leuk. Korte afleveringen waarin vaak een FKT poging uitgediept wordt. Science of Ultra voor degene die meer de diepte in wil qua bewegingsfysiologie etc.
Bram van Diemen: Ik ben groot fan van de podcasts van Billy Yang. Voornamelijk over en met Amerikaanse trailrunners. Van onderwerpen over races, voeding en mentale issues.
Xander Soudant: KoopCast episode 15 en 16 over krachttraining en Science of Ultra met diepgaande discussies met professoren over diverse onderwerpen. Beide te luisteren via Spotify
Catherin Swindles: Tough Girl Podcast (interviews with adventurous women around the world) has really inspired me and Running Commentary (2 British comedians have conversations while running) always makes me laugh
Michel Nieswaag: Vo2MaxProductions van de Amerikaanse (Ultra) loper Sage Canaday. Veel via youtube (https://www.youtube.com/user/Vo2maxProductions) maar er zijn ook afleveringen via Podcast te beluisteren. Veel informatie over Training, voeding, looptechniek etc.
Martijn Doekes: Jason Koop mijn favoriet op het moment. Talk Ultra te lang, Billy Yang was heel goed maar recentelijk teveel over zichzelf. Science of Ultra lang geluisterd maar op een gegeven moment weet je het wel. Science of sport ook een erg goede over sport in het algemeen met veel rennen.
Olaf: http://trailrunnernation.com/category/podcasts/ Trailrunner nation, onderwerpen verschillen per keer, voornamelijk gericht op de US.
Ezra Noordermeer: Fatboysrun.de van Michael Arend en Philipp Jordan, twee totaal verschillende hardlopers. Niet alleen trailrunning, maar altijd hardloopgeoriënteerd. Onderwerpen variëren van races tot trainingstips en alles wat voorbij komt.
Leonard Brandhorst: Yogitriathlete podcasts, vooral die met Tommy Rivers over meer dingen in het leven dan alleen lopen – https://www.yogitriathlete.com/podcast-188-tommy-rivers…/
Igor Dochkov: als aanvulling op de eerder genoemde podcasts (persoonlijk vooral Billy Yang en Ginger Runner) ook de Nederlandse podcast De Pacers. Onderwerpen met trainingsmethode voor de weg zijn vaak ook toe te passen bij trailrunning.

Rob Strigencz: Joe Rogan met Courtney Dauwalter en met Zack Bitter (top ultralopers uit USA). Ook met Patricia Rhonda en met Peter Attia ivm time restricted eating.
Connie Eli: @run to the top, korte items met tips en info @Bad Boy Running – veel humor en kwetsbaarheid… en bier

Quetin Verseput: Fasted Know Times, interviews naar aanleiding van nieuwe FKT’s. Toffe verhalen en mooie inzichten.
Fabian Hoogerbrugge: De pacer, niet zo zeer trail of ultra. Maar wel gericht op hardlopen en met zeer nuttige tips voor het opwerken naar een Bv een marathon of een lange duur loop. De moeite waard om een keer naar te luisteren.
Stef Schuermans: Hier ook nog 19 extra podcasts met een mix van sporten … https://www.montane.co.uk/blog/tag/further-faster-podcast/
Martijn Maltha: Uiteraard de wekelijkse podcast van Ethan Newberry!
Liselotte de Vries: De podcast over de combi werkgeluk en bergbloed van Jelle Staleman. Bergsport, risico’s en prachtige uitdagingen: https://open.spotify.com/episode/4JLcUaPgkMslRNXvJ7MaZZ?si=KeCyb-xiSc-cCO3ypogy8Q&fbclid=IwAR06IkOXRUmLqYewBg5K_kmHMQwNHjFkL2tcN4TMNi40goEGLGD6rlHt2-Q
Splash this around