Selecteer een pagina

Heb je een (berg)trail deze zomer op je planning staan? Wil je het trailen in de Ardennen eens verkennen? Of heb je gewoon zin in een schitterende route en een gezellige en sportieve (trail)dag uit? Heel gaaf natuurlijk! Op zondag 26 juni hebben we een leuk programma opgezet met verschillende afstanden die daar invulling aan geven.

Bergbenen trainen
Onder de noemer ‘bergbenen trainen’ hebben we vanuit Trois-Ponts (Belgische Ardennen) een programma opgezet waarbij je zelf kunt kiezen uit verschillende afstanden en hoogtemeters. Kies uit 10km en 500 hoogtemeters als je kennis wil maken met de Ardenner Trails. Kies voor 25km en 900 hoogtemeters voor een stevigere prikkel. En kies voor 45km en 1400 hoogtemeters als je jezelf in duur en belasting maximaal wil trainen. Deze ronde is zo ontworpen dat je door de mooiste bossen rond de omgeving van de aanvang locatie komt. De omgeving die je loopt is die van Stavelot, Coo, Trois-Ponts en Malmedy (45km lopers).

Plek voor 25 trailers
De opzet is kleinschalig. Je starttijd is flexibel en kun je zelf indelen (dat wil zeggen starten tussen 9 en 10.30 uur). Voor 45km deelnemers is de starttijd wel gezamenlijk en om 9.00 uur. Op de startlocatie kun je gebruik maken van gratis parkeergelegenheid, is gebruik van toilet mogelijk en kunnen we waardevolle spullen voor je in bewaring nemen. De koffie-thee en bananencake vooraf kun je gezellig samen met andere Trailers in de buitensetting gebruiken. Daarna ga je solo of met andere trailers van start op de gekozen afstand.

Zelf navigeren en verzorging
Als deelnemer ontvang je van ons een routekaartje en het Gpx-bestand voor de ingeschreven route. Op de routekaart zijn de verzorgingspunten ingetekend die zelfstandig worden aangedaan en waar je je drinkflesje kunt vullen en wat eten kunt halen. Geniet met andere trailers na afloop in de tuin van een lokaal Belgisch biertje en wat te eten. Is het warm, dan kun je verkoelen in de rivier bij de finish.


Inschrijven
Bij je inschrijving maak je een keuze voor de 10km / 25km / 45km. Je deelname is inclusief routekaart en gpx bestand, koffie / thee of fris en bananencake bij aanvang, reep voor onderweg en inclusief hapje en lokaal Belgisch bier na afloop. De routes zijn een verzameling van ‘Belgium’s finest’: een uniek stuk Haute Ardenne. Tijdens het rennen zijn we er als back-up en op voorhand brengen we deelnemers met elkaar in contact om te carpoolen.