Selecteer een pagina

Trailrunning is aan de orde van de dag. Iedere zichzelf respecterende cross noemt zich een trailrun, al is het maar omdat je dan snel vol zit qua inschrijvingen. Sommige trails worden zo goed bezocht dat ervaren typistes (en –n) ’s nachts om 00.00 uur in de aanslag zitten om ASAP in te schrijven. Welke idioot verzint dat tijdstip, maar dat terzijde.

Een luxeprobleem voor de wedstrijdorganisaties zou je denken, maar restitutie van inschrijfgeld… ho maar! Je kunt hooguit je nummer overdragen aan anderen (onder bepaalde voorwaarden) op bijvoorbeeld startbewijshulp.nl en soms met bijbetaling van wel € 30,-. De organisatie beurt dus eerst € 60,- voor je inschrijving en dan nog eens € 30,- voor de omschrijving. Nu ken ik Iwan een beetje, misschien wordt het tijd voor uitschrijven.nl (©Bestaansverwondering 2014). Tegen een paar euro’s mag je ontsnappen, waar de wedstrijdorganisatie en Iwan en jijzelf beter van worden.

Ik heb zelf eenmaal een beetje een argumentje gehad met de organisatie van de Strong Viking Run. Ik schrijf maanden tevoren in voor € 49,- en trek binnen 4 dagen mijn inschrijving in vanwege werkgerelateerde verplichtingen. Geld terug is geen optie. Ik doe daarop wat research, met enkele juridische vakken in mijn achterzak en beroep mij op het wetsartikel dat de consument het recht heeft om een product onder bepaalde voorwaarden binnen 7 dagen na aflevering (of 14 dagen als de webwinkel lid is van Thuiswinkel.org) zonder opgaaf van reden te retourneren… Dat is in dit geval niet aan de orde, want het betreft zoals altijd de uitzondering die de regel bevestigt: het gaat hier om een aankoop van een specifiek product (startnummer op naam) dat niet overdraagbaar is. Maar dat weet de organisatie van de Strong Viking Run niet. Per ommegaande krijg ik netjes mijn euri’s teruggestort.

Eenzelfde akkefietje heb ik nog lopen bij de X-trails. Maanden tevoren meld ik mij af voor een trailweekend a € 148,-, maar retournering is geen optie. Ik vind dat nogal een bedrag persoonlijk. Nu heb ik zelf een congres- en evenementenburo gehad en heb me dus ook verdiept in annuleringsvoorwaarden. Het was aan de orde van de dag. Als het echter maanden tevoren is en je hebt als organisatie verder geen kosten gemaakt, wat is er dan op tegen om je flexibel op te stellen? Natuurlijk mag en kun je een bedrag inhouden om je administratieve uren te dekken. Daar is ook helemaal niets op tegen.
Ik vind het een onwenselijke, maar ook niet nette wijze van afhandeling.

Wordt vervolgd … Treality check II: de wedstrijdloper

Splash this around