Selecteer een pagina

Vanaf nu beschikbaar: de vierde provincie in de Twaalf Provinciën reeks. Na Gelderland, Friesland en Zuid Holland kun je nu ook koers zetten richting Noord Holland. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn door onze local guide Nico Swanink, kenner van dit gebied, drie prachtige en avontuurlijke routes uitgezet. Ook in deze provincie kun je weer kiezen uit drie afstanden: 15, 25 en 35 km.

De routes beginnen en eindigen bij Pannenkoekenhuis De Oase, een gezellig restaurant waar je na afloop kunt genieten van een luxe koffie of thee met een heerlijk stuk gebak naar keuze. Oók tijdens de lockdown periode vanaf zondag 19 december 2021, via de To Go service van De Oase. Je ontvangt daar ook het speciale provinciestempel van Noord Holland in je Trail Paspoort. Dit stempel is de karakteristieke pootafdruk van het damhert, het dier dat symbool staat voor dit gebied. Met een klein beetje geluk kun je dit mooie dier hier ook live tegenkomen, want ze lopen in groten getale rond in dit duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk.

Wat de Amsterdamse Waterleidingduinen extra bijzonder maakt is dat het gebied alleen toegankelijk is voor wandelaars en hardlopers, én dat je er buiten de paden mag struinen. Tijdens je trail ontdek je bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, loop je over de toppen van de duinen langs het strand en kom je meer te weten over de winning van schoon drinkwater.

Voor Euro 17,50 ontvang je per mail de GPX van de door jouw gekozen afstand, en per post de routefolder inclusief de voucher voor een luxe koffie of thee met gebak, en (als dit je eerste Twaalf Provinciën Trail is) ook het speciale Trail Paspoort waarin je het provinciestempel kunt laten zetten. Bestel je twee routes tegelijk dan betaal je Euro 16,50 pp.

Net als alle andere Twaalf Provinciën Trails kun je de Provincie Noord Holland route op elk moment lopen. Ook voor de andere drie beschikbare provincies (Friesland, Zuid Holland en Gelderland) geldt dat je voucher tijdens de lockdown gewoon ingewisseld kan worden op To Go basis. Check wel de lokale openingstijden.


Let op: voor de AWD is een toegangskaartje nodig. Deze kost 1,50 per persoon en kun je heel makkelijk online kopen via https://awd.waternet.nl/bezoek/toegangskaarten/dagkaart. Je ontvangt je kaartje(s) dan per mail.

Bestel nu de afstand van jouw keuze, koop je online toegangskaartje(s) en ontdek één van de mooiste duingebieden van de provincie Noord Holland!

Link naar aanmelden.