Selecteer een pagina

MudSweatTrails Materiaalmateriaal

Boeiende gevechten verwacht bij Transgrancanaria ’16

door | jan 12, 2016 | Voorbeschouwing

Met minder dan acht weken voor de start van de race komt de PR machine van Transgrancanaria op gang. Als gastheer van de eerste ultra-trail in Europa in het nieuwe seizoen is TGC in staat om jaar op jaar een indrukwekkend startveld te presenteren. Terwijl het Spaans-Zweedse koningskoppel nog op de skimo-latten staat, gebruikt de overige elite de 125 kilometer lange race om te testen hoe goed de wintervoorbereidingen zijn geweest.

Bosio versus Picas, de strijd tussen twee giganten.

Rory Bosio maakt ook haar debuut in Gran Canaria. De TNF-atlete (opvallend genoeg dit jaar geen sponsor meer) laat zich niet veel zien in Europa maar wil dit jaar de UTWT winnen. Met twee UTMB overwinningen en de winst in Lavaredo heeft ze laten zien hier prima uit de voeten te kunnen.

Om te kunnen winnen op Gran Canaria zal ze moeten afrekenen met Núria Picas. Nuria keert terug naar het eiland voor een loepzuivere hattrick. Het zal een geweldige strijd worden tussen deze twee giganten. Buiten deze twee dames is het startveld bij de dames indrukwekkend. Met Caroline Chaverot, Dong Li, Andrea Huser and Manuela Vilaseca, Angela Shartel, Denise Zimmermann, Emilie Lecomte, Lisa Borzani, Ildiko Wermescher is de concurrentie moordend.
Onze eigen Irene Kinnegim wordt ook getipt als topkandidaat. Irene zal na haar debuut op de Advanced (83 km) profiteren van haar ervaringen van afgelopen jaar en haar absolute duurvermogen. Met name haar downhill skills zullen bepalend zijn voor het eindresultaat.
Dit jaar keert Miguel Heras terug naar het Canarische eiland. De Spaanse kampioen won de race al eens in 2010, toen de start van een prachtige carrière. Later werd hij nog tweede in de Ultra-Trail of Mont Blanc en won hij Cavalls de Vent, Transvulcania, en La Ronda dels Cims.

Ja, dit is een indrukwekkende hoeveelheid goodies die je zonder probleem mee kunt zeulen

Een andere oud-winnaar (2012 en 2013) zal ook terugkeren: Sebastien Chaigneau. Na een lange periode in de luwte zijn we benieuwd hoe competitief Seb nog is. De winnaar van 2015 en houder van het parcoursrecord Gediminas Grinius, zal zijn titel willen verdedigen. De Noor Didrik Hermansen en Sondre Amdahl, Cyril Coinrte en Ultra-Trail World Tour kampioen Antoine Guillon staan ook aan de start en gaan het hem zo lastig mogelijk maken. Het elite-leger wordt gecompleteerd door Julien Chorier,de Chinees Yan Long Fei (vorig jaar nog lang eerste in de race)  Paul Bartoló, en Zigor Iturrieta.

Naast deze oudgedienden vallen onder de nieuwkomers de Zweed Jonas Buud (zie ook Winschoten 2015) en de Italiaan Franco Collé. Naast deze internationale toppers starten ruim 800 deelnemers in de haven van Agaete op 4 maart om de 125 kilometer en duizenden hoogtemeters af te leggen.

“Ik heb de Nathan Journey gebruikt op meerdere dagtochten en tijdens een driedaagse tocht en kan niet anders zeggen dat ik hem met veel plezier heb gedragen.”

Eindoordeel

Vanuit MudSweatTrails zijn we nog bezig om te kijken hoe we verslag kunnen doen van de race zoals afgelopen twee edities. Het lijkt ons een race om van dichtbij te willen volgen. Bosio versus Picas….een prachtstart van een trailseizoen.

Splash this around