Selecteer een pagina

Wegens succes herhaald, voor de snelle beslissers: Trailen in het  Marokkaanse Atlasgebergte van 20 tot 27 mei!

Onze eerste Marokko trailreis was snel volgeboekt, dus we herhalen hem. Van 20 tot 27 mei kun je weer mee naar het hoogste punt van Noord-Afrika. Marokko is namelijk meer dan strand en woestijn, het is ook een trail paradijs!

Vlakbij het sprookjesachtige Marrakesh start ons 5-daagse avontuur in de droge uitlopers van het Atlas gebergte. Woestijn achtige heuvels, groene rivierdalen en stenige bergflanken zijn het decor als we onderweg zijn naar de top van de nog besneeuwde top van de Toubkal. Met z’n 4167 meter is dit het hoogste punt van Noord Afrika. En uiteraard wordt ook de lokale berbercultuur niet overgeslagen.

We dompelen ons onder in het sprookjesachtige Marrakesh en trailen door eeuwenoude juniper bossen. We dwalen over de steenvelden en steken hoge passen over waar nog wat sneeuwresten liggen. We slapen in kleine berber guest-houses waar de traditionele tajine iedere dag anders smaakt. We genieten van het scherpe contrast tussen de intens groene dalen en de grillige droge hellingen. We laten ons verrassen door uitzichten, watervallen en  onverwachte ontmoetingen. We zien de stoffige Sahara bij zonsopgang vanaf het ‘dak’ van Marokko.

Deze stevige Marokkaanse trailweek houden we in mei 2023 en is voor de geoefende trail runner. Dagafstanden variëren van 18 tot 29 km  de hoogtemeters tussen de 500 en de 2100 meter stijgen.

Mocht je vragen hebben over deze reis, reageer dan op dit bericht, we helpen je graag verder via trailreizen@mudsweattrails.nl


Splash this around