Selecteer een pagina

Met Achterhoek Toerisme en een aantal lokale Trailers werken we aan een aantal prachtige Trailroutes. De eerste route die we met jullie delen in de Montferland Toppenronde.

Met de Montferlandse Toppenronde maak je kennis met het meest geaccidenteerde gedeelte van de Achterhoek. Het Montferland is zo’n tweehonderdduizend jaar geleden ontstaan door opstuwing van het landijs (stuwwallen). Smalle en oneffen paadjes en de verzameling aan lange klimmen waarop je je stevig kunt uitdagen maken dit gebied tot een trekpleister voor Trailrunners. Wat opvalt is de rust en de afwisseling van het gebied. Met uitzichten die reiken over de typische Achterhoekse landschappen en zelfs de Veluwezoom en Duitsland. Vaak zijn het enkel de vogelgeluiden die je vergezellen tijdens deze ronde. De bossen zijn het domein van haviken, spechten, boommarters, reeën, vossen en een vanouds aanwezige populatie schuwe dassen. Er is een kans dat je reptielen als de zandhagedis, hazelworm of de gladde slang tegenkomt…

De ronde wordt tegen de richting van de klok gelopen en is door het ontwerp vrij overzichtelijk te navigeren met een gps.


Bekijk de route en download het gpx bestand. 

Foto credits: Achterhoek Toerisme. 

Splash this around